Recensie: Handboek voor historiehoppers – De middeleeuwen, wat en #hoedan – Jonathan W. Stokes

Recensie: Handboek voor historiehoppers – De middeleeuwen, wat en #hoedan – Jonathan W. Stokes


Je leert van alles over de middeleeuwen, maar wanneer heb je daar nu echt iets aan? Als je op tijdreisvakantie gaat! Dus stap in je tijdmachine en ga op reis naar de middeleeuwen.
Deze gids staat vol handige tips, zoals het herkennen van plunderende Vikingen en wat je moet doen als je van hekserij wordt beschuldigd. Je kan ook meevechten in het leger van Dzjengis Khan, strijden om de eer in een riddertoernooi en gaan lunchen met Jeanne ‘d Arc. Als je maar precies weet waar je wanneer moet zijn.
Dit handboek is daarbij onmisbaar en zorgt ook dat je niet op plaatsen komt waar je echt niet wilt zijn of belangrijke mensen tegen het lijf loopt die je echt niet wilt ontmoeten.

ISBN: 9789026150241 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 144 – Informatief jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ontzettend leuk en toegankelijk jeugdboek boordevol informatie over de middeleeuwen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

De middeleeuwen wat en #hoedan neemt je in vogelvlucht mee door de middeleeuwen. Aan het eind van het boek weet je in grote lijnen wat er tijdens die duizend jaar is gebeurd, welke gevaarlijke en sympathieke volken en personen toen leefden en onder welke omstandigheden mensen toen leefden.
Het boek is een onontbeerlijk handboek voor als je gaat tijdreizen. En zolang dat in de praktijk nog niet mogelijk is, kan je je daar natuurlijk wel vast op voorbereiden. Sowieso doe je met dit boek veel kennis op over deze periode.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Dit Handboek voor historiehoppers leest vlot en makkelijk. De geschreven teksten zijn kort en duidelijk en bevatten veel humor. Er staan veel infographics, toegankelijke en grappige grafiekjes en informatieve kadertjes in De middeleeuwen wat en #hoedan. Natuurlijk is het boek geen vervanger voor de geschiedenisboeken op school. Maar als je deze periode op school behandelt, is het wel leuk dit boek er naast te lezen voor grappige feitjes als achtergrondinformatie.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Het enige waar je je geen zorgen over hoeft te maken in de vroege middeleeuwen is datje te dik wordt. Dorpelingen eten meestal een afgrijselijk soepachtig brouwsel dat bestaat uit alles wat ze die dag op het land uit de grond hebben getrokken, en dat ze in een ketel tot moes hebben gekookt. Van alle afschuwelijke dingen die je in de middeleeuwen kunt meemaken is deze soep misschien wel het aller-allerergste.
Brood kan nog gevaarlijker zijn. Als het drop door zijn tarwevoorraad hee is, bakt met brood van oude rogge. Maar rogge die te lang heeft gelegen bevat vaak een schimmel waarvan je kunt gaan hallucineren, ledematen kunt verliezen door koudvuur, en waaraan je zelfs dood kunt gaan.
Breng je een paar dagen door in een dorp, dan kun je bij zeer speciale gelegenheden iets duurders te eten krijgen zoals vlees, kaas of eieren. In alle andere gevallen moet je het doen met brood en soep, en mag je blij zijn dat je niet wordt afgeslacht door de Hunnen.’

Voor wie is dit boek?

De middeleeuwen wat en #hoedan is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen in de bovenbouw van de basisschool. Maar ook als je ouder bent, is dit boek erg leuk én informatief om te lezen!
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

144 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.