Recensie: Helen Wan – Hogerop

Recensie: Helen Wan – Hogerop


Ingrid Yung is het uithangbord voor diversiteit van advocatenkantoor Parsons Valentine & Hunt: Chinees-Amerikaans én vrouw. Maar achter deze politiek correcte façade schuilt het whiskey-nippende, sigarenrokende old-boys-netwerk dat advocaten zoals Ingrid buitensluit.
Als een aanstootgevend optreden tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje hun zorgvuldig opgebouwde imago bedreigt, probeert het kantoor de schade te beperken door een diversiteitscommissie op te richten en Ingrid daarover de leiding te geven. Maar daarmee komt de zo voorzichtige Ingrid tegen haar wil op ramkoers te liggen met haar collega’s, haar bazen en haar vrienden…

ISBN: 9789026165382 – De Fontein – Aantal pagina’s: 284 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Hogerop laat zien hoe het leven van een vrouwelijke, niet Amerikaanse vrouw eruitziet binnen de advocatuur.’

Hoofdpersonages

*****

Ingrid Yun is aan Aziatische-Amerikaanse vrouw die al van jongs af aan weet dat ze advocaat wil worden. Wanneer ze voor het wereldwijd bekende advocatenkantoor Parsons Valentine & Hunt gaat werken, blijkt dit niet zo gemakkelijk. Het feit dat ze vrouw en van Aziatische afkomst is, zet haar vaak al met twee-nul achter. Toch weet ze zich staande te houden binnen de harde wereld en komt in aanmerking om partner te worden.

Wanneer er allerlei tegenslagen zijn, krijgt Ingrid het zwaar te verduren. Zo krijgt ze een relatie met een collega, die anders blijkt dan dat hij zich voordeed en wordt haar een hak gezet tijdens een belangrijke zaak. Dit laatste zorgt ervoor dat Ingrid de kans op het partnerschap wel eens kan vergeten…
— Kaylee

Sfeer

*****

We horen en lezen allemaal wel eens de moeilijkheid van vrouwen binnen het bedrijfsleven. Hogerop bevestigt dit absoluut. Ingrid moet echt haar mannetje staan binnen de keiharde advocatuur. Ze krijgt te maken met vooroordelen, meningen over vrouwen en rivaliteit. Hierbij worden ook schofferende situaties beschreven, waarvan ik vind dat deze niet meer kunnen. Ik denk dat Helen Wan een statement wil maken met dit boek.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Dit boek leest goed weg. Van te voren had ik misschien een typisch liefdesverhaal verwacht, maar dit
Is in Hogerop slechts een bijzaak. Het gaat voornamelijk over de advocatuur waarin Ingrid zich bevindt. Ik was vooral heel benieuwd hoe het met Ingrid afloopt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Murph keek me hoofdschuddend aan. ‘Ik ken echt geen andere vrouw die zoveel kan eten en toch zo slank kan blijven, Yung.’
Ik haalde mijn schouders op.
Dat was ook iets wat alle mannelijke juristen met wie ik werkte deden. Ze noemden me bij mijn achternaam, Yung, in plaats van bij mijn voornaam, Ingrid. Bij sommigen vroeg ik me af of ze wel wisten wat mijn voornaam was. Maar dat vond ik niet erg. Ik liep al lang genoeg in de zakenwereld mee om te weten dat het een goed teken was. Als ze zich comfortabel genoeg voelden om in mijn bijzijn te vloeken als bootwerkers, wist ik dat ik er eindelijk bij hoorde.’

Leesvoorschrift

Je hebt vakantie en slaat dit boek open op een rustig moment. Liefst met een goede kop koffie of een lekker glas wijn.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

284 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.