Recensie: James Ponti – Geen brug te ver (Wereldspionnen #2)

Recensie: James Ponti – Geen brug te ver (Wereldspionnen #2)


Een mol saboteert de Wereldspionnen! In een poging die te ontmaskeren belanden Brooklyn, Parijs, Rio, Kat en Sydney in San Francisco. Maar terwijl ze een mogelijk misdrijf in de Botanische Tuinen onderzoeken, ontdekken ze dat ze zelf ook onder een vergrootglas liggen. Al snel raakt de groep verzeild in een zenuwslopend avontuur vol riskante missies en mysterieuze dubbelagenten!

ISBN: 9789026154638 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 464 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een serie over spionnen voor kinderen vanaf negen jaar, superleuk, origineel en spannend!’

Verhaal

*****

De Wereldspionnen zijn vijf kinderen van ongeveer twaalf tot veertien jaar. Het zijn alle vijf kinderen zonder ouders en ze komen uit alle windstreken. Hun codenamen geven aan waar ze vandaan komen: Rio, Sydney, Parijs, Brooklyn en Kat (van Kathmandu). Ze zijn alle vijf superintelligent en hebben hun eigen sterke punten, waarmee ze elkaar perfect aanvullen.
In Geen brug te ver gaan de vijf spionnen op zoek naar wat er is gebeurd met een gepensioneerde agent van M16, de Britse geheime dienst. Deze zoektocht leidt hen van Schotland naar Londen en Oxford en zelfs naar San Francisco.
Het verhaal bevat voortdurend puzzels voor de Wereldspionnen en de twee volwassenen die hen begeleiden, maar vooral ook voor jou als lezer. Het is ontzettend leuk om er op deze manier samen achter te komen wat er precies is gebeurd.
Als rode draad loopt de zoektocht van Moeder, de agent die de Wereldspionnen onder zijn hoede heeft, naar zijn eigen kinderen Robert en Annie door het verhaal.
— Isolde

Het boek

*****

Geen brug te ver is het tweede deel in de serie Wereldspionnen van James Ponti. Het boek is overigens prima te lezen zonder dat je het eerste deel Wereldspionnen kent, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het leuker is om dat wel gedaan te hebben.
De covers van beide boeken zijn spannend en laten zien wat de belangrijkste locatie van het boek is, voor Geen brug te ver is dat San Francisco.
Achterin het boek staat als leuke extra een dossier over de vijf Wereldspionnen, waardoor je hen nog wat beter leert kennen. Wat wel zo leuk is, is dat de dossiers achterin het tweede deel niet hetzelfde zijn als achterin het eerste deel.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

James Ponti schrijft scenario’s voor Nickelodeon en Disney en dat is waarschijnlijk de beste verklaring waarom je tijdens het lezen zo ontzettend goed voor ogen hebt wat er gebeurt en waar iedereen is. Ponti’s schrijfstijl is helder en toegankelijk en hij weet van een complex verhaal een goed en prettig leesbaar geheel te maken.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Kat probeerde een manier te vinden om in woorden uit te drukken wat er omging in haar hoofd. ‘Als je naar een rups kijkt, zul je alleen een rups zien,’ zei ze. ‘En als je naar een cocon kijkt, zul je alleen een cocon zien.’
‘En daarmee wil je zeggen?’ vroeg Parijs volkomen verbijsterd.
‘Je moet naar alle twee kijken,’ probeerde ze uit te leggen. ‘Je moet naar de rups én naar de cocon kijken. En dan moet je erachter zien te komen hoe ze bij elkaar passen…’
‘Als je ooit een vinder wilt zien,’ zei Sydney, de gedachte afmakend.’

Voor wie is het boek?

Geen brug te ver is leuk voor alle kinderen, meisjes en jongens, vanaf een jaar of negen die houden van een spannend avontuur waar je ook nog een beetje bij na moet denken.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Elke dag een hoofdstuk voor het slapen gaan is eigenlijk niet genoeg, aan het einde van ieder hoofdstuk wil je alleen maar doorlezen om te weten wat er nu gebeurt. Zoek in het weekend een lekker plekje op, op de bank of in je bed, zorg voor een glas lekker drinken en een zakje chips en ga dan mee op avontuur met de Wereldspionnen!

464 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.