Recensie: Jane Fallon – Leuke nieuwe buren

Recensie: Jane Fallon – Leuke nieuwe buren


Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. De sfeer verslechtert wanneer een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al.
Maar dan ontdekt Laura dat Al, wiens bedrijf een klant van haar schoonmaakbedrijf is, niet de man is die hij lijkt te zijn. Dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…

ISBN: 9789026153310 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 350 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vermakelijke roman over het plaatsje veroveren binnen een rijke vriendinnengroep.’

Hoofdpersonages

*****

Laura is gescheiden en probeert een nieuw leven op de bouwen samen met haar dochtertje Betsy. Ze huurt een appartement boven een garage in de chique en dure straat The Close. Laura probeert daar een bestaan op te bouwen, maar al snel wordt ze door de andere bewoners met de nek aangekeken omdat ze niet rijk is en niet getrouwd is met een rijke man. Het helpt ook niet als ze beschuldigd wordt van een affaire  met een van de bewoners Al.
Laura probeert de bewoners en met name Stella, de verloofde van Al, te bewijzen dat ze niet zijn minnares is. Ze doet hiervoor flink onderzoek en doet dingen die eigenlijk niet kunnen, maar ze weet het tegendeel te bewijzen. Hierdoor maakt ze vrienden maar ook vijanden.
— Kaylee

Sfeer

*****

Nieuwe leuke buren geeft je een inkijkje hoe het is om als niet rijke vrouw intrede te doen binnen een rijke community. Er is sprake van onderlinge samenhorigheid en al snel valt Laura buiten de groep. Ze moet flink moeite doen om haar plekje binnen de groep te veroveren, wat ook haar dochtertje Betsy ondervindt. Uiteindelijk blijkt het niet uit te maken of je rijk of niet rijk bent en dat zelfs in rijke kringen heel veel problemen en ongeluk zijn.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Jane Fallon heeft een geweldige schrijfstijl. Ze weet met heel veel humor te schrijven. Daarnaast weet ze heel goed het contrast tussen Laura en de rijke vrouwen te beschrijven. Als lezer krijg je exact mee wat Laura allemaal doormaakt en hoe hard ze haar best moet doen haar mannetje te staan om erbij te horen. Het verhaal is vlot geschreven, leest heerlijk weg en kent onverwachte wendingen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Later als Katherine en Sergei met Andrei naar huis zijn, brengt de rest een dronk op mij uit. Ik bloos en stamel en zeg dat ik ze allemaal erg zal missen. En dan ineens word ik opgenomen in een soort van collectieve hug. Puntige nepborsten prikken van alle kanten tegen me aan en ik word bijna gespiesd door uitstekende ellebogen en al die vissenlippen zoenen op mijn wang planten. Ik word per ongeluk in mijn oog gestoken door een acrylnagel. Comfortabel is het niet, maar het is wel vreemd troostrijk. Ik hoor erbij.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek op je strandbedje in een warm oord. Drink een cocktail en probeer je in te beelden hoe het zou zijn om te leven als de allerrijksten.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

350 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.