Recensie: Janneke Smits & Marleen Backx – Let’s SUP

Recensie: Janneke Smits & Marleen Backx – Let’s SUP


Suppen is de sterkst groeiende watersport in Nederland en België. Van grachten en rivieren tot meren en op zee: suppen is de watersport voor iedereen. Dit praktische boek bevat instructies, oefeningen, tips en tricks voor iedereen die van suppen houdt. Zo kun je yoga beoefenen op je board, kun je meedoen aan SUPclean-up-acties en kun je suppen op zee. Let’s SUP is de praktische gids voor iedereen die zich wil verdiepen in deze leuke sport.

ISBN: 9789064107597- Uitgeverij Hollandia – Aantal pagina’s: 144 – Non-fictie


*****

3 van de 5 sterren — Antoine


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Let’s SUP is een aardig beginnersboekje over suppen voor yuppen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Let’s SUP worden de basics van stand up paddling aan je uitgelegd. Zo vind je advies over aankoop van een supboard en toebehoren, handige uitleg over de wijze waarop je het water en de wind kunt lezen en ook lichaamsoefeningen die je kunt doen voorafgaand en tijdens het suppen. Eveneens geven de auteurs je in piepkleine kaders tips bij het suppen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de auteurs met een groot gedeelte van de tips open deuren intrappen. Want dat je je mobiele telefoon mee moet nemen als je het water op gaat, kun je goed zelf bedenken. Jammer genoeg ontbraken ook tips, bijvoorbeeld op welke plaatsen je het beste kunt stoppen, welke plaats je het beste op de waterweg kunt kiezen, enzovoorts. De wel bruikbare tips betreffen handige apps en sites die je kunt gebruiken bij het uitzetten van een tocht.
Als je eenmaal de smaak van het suppen te pakken hebt, kun je jezelf oriënteren voor diverse vormen van suppen (hondensup, sup-polo, sup-cleanup). Let’s SUP bevat daarvoor enkele minireportages met suppers die de betreffende vorm van suppen beoefenen. Zodoende kun je je supcarrière vorm gaan geven!
— Antoine

Schrijfstijl

*****

Let’s SUP is geschreven in een vlotte taal waarbij suptermen en watersporttermen niet worden geschuwd. De tekst in Let’s SUP heeft een informatieve functie met een overtuigende ondertoon.
— Antoine

Passage uit het boek

‘Als je op het water bent, krijg je hoe dan ook te maken met golfslag. Die kan veroorzaakt worden door wind of door een ander vaartuig. Ben je op een kanaal aan het suppen waarbij de kant van zand of modder is, dan zwakken de golven snel af. Heb je harde kanten dan wordt het een klotsbak, omdat de golven weer terugkomen via de kant. Er is een slimme manier om met golven om te gaan. Probeer recht tegen de golven in te sturen. Zodra je door de golven bent, zoek je het rustige water achter de boot op. Daarna kun je vrij makkelijk weer verder peddelen. Ga desnoods op je knieën zitten als je nog niet zo handig bent met golven.’

Voor wie is dit boek?

Let’s SUP is het meest geschikt voor twintigers die zin hebben om te gaan suppen, maar wel eerst de basics van Nederlands snelstgroeiende watersport willen weten. Voor het lezen van het boek is geen specifieke voorkennis op het gebied van watersport nodig.
— Antoine

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

144 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.