Recensie: Jassy Davis – Zonnige zomercocktails

Recensie: Jassy Davis – Zonnige zomercocktails


Geniet op een zwoele zomeravond, in je tuin of op het terras, tijdens de barbecue of op het strand, van verfrissende cocktails. Zonnige zomercocktails biedt zestig originele drankjes die nooit vervelen.
Maak in een handomdraai een Passievruchtdaiquiri, Bourbon-perzik Smash, Spritz Veneziano, Aardbei-room martini, Frozen hibiscusmargarita of Mint Julep. Of je nu een beginnende of doorgewinterde mixoloog bent, in Zonnige zomercocktails deelt Jassy Davis recepten voor kleurrijke drankjes en vind je tevens tips voor de ideale thuisbar, shakevaardigheden en de perfecte ijksblokjesgrootte.

ISBN: 9789461433183 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 144 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Cocktails maken wordt een waar feestje met Zonnige zomercocktails.’

Wat was mijn favoriete drankje uit dit boek?

*****

Het boek kent een breed scala aan cocktailrecepten en kiezen zal dus lastig worden voor liefhebbers. De namen van de cocktails zijn al enorm aansprekend, zoals Paradijsvogel, Rosita en Frozen papajadaiquiri (even oefenen op de uitspraak en niet uitspreken in aangeschoten toestand ;-)). Aan de niet-alcohol drinkers is ook gedacht, zo is er bijvoorbeeld de Nolada: Piña Colada zonder alcohol.

Mij kun je tijdens de zomer niet gelukkiger maken dan met buiten zitten tijdens een heerlijke warme zomeravond. Om deze reden moest ik dan ook de Verandapunch maken. Dit is een cocktail van English breakfast tea met bourbon, perzikpuree en honingsiroop. De perzikpuree en honingsiroop maak je met recepten die ook in het boek staan. In de intro van de cocktail staat al vermeld dat het een verrassende punch wordt, mits je de juiste combinatie van ingrediënten weet te vinden. Dit is dan ook even puzzelen, maar met proeven en proberen kun je er zeker iets lekkers van maken.
— Kaylee

Instructies

*****

Zonnige zomercocktails begint heel leuk met de door Jassy genoemde cocktailkit. Zij beschrijft hierbij de essentialsdie gewenst zijn wanneer je thuis drankjes wilt mixen. Echter, ze geeft ook aan dat dit niet per se hoeft, want een jampot kan ook dienen als shaker. Naast de kit vertelt ze je ook meer over glazen, shakevaardigheden en siropen en fruitpurees. Dit is niet alleen leuk om te lezen, maar het voorziet je ook van de basisinformatie.

Ieder recept start met een korte beschrijving van het drankje. Hierbij wordt bijvoorbeeld een uitleg van wat het drankje precies is en waar het vandaan komt. Ook staan er leuke feitjes in waarmee je zeker de show kan stelen wanneer je het drankje serveert.
Na deze intro volgen de ingrediënten. Ieder recept is gemaakt voor één drankje, tenzij dit anders is aangegeven. Jassy geeft aan dat dit ingrediënten zijn die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Tot slot volgt de bereidingswijze. Deze is kort en bondig en legt jou stapsgewijs uit wat je moet doen.

Nog een leuke kleine toevoeging over het boek: in het boek zijn geen foto’s opgenomen, alle plaatjes zijn illustraties. Dit zorgt in mijn ogen voor een verrassend en onderscheidend element.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Cocktails maken kan iedereen, dat bewijst Zonnige zomercocktails. Het boek laat jou de meest lekkere cocktails maken, ook zonder professionele benodigdheden. Serveer op die zwoele zomeravond met vrienden de meest lekkere cocktails en maak de avond hiermee zeker compleet.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

144 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.