Recensie: Jayne Jubb – Elke dag bakdag

Recensie: Jayne Jubb – Elke dag bakdag


In Elke dag Bakdag geeft Jayne Jubb je allerlei excuses om iedere dag iets lekkers te bakken. Van luxe en gewone broden tot zoete taarten en cakes: vanuit haar geliefde thuisbakkerij BuiksloterBakery laat Jayne je genieten van lekkernijen voor álle feestdagen. Van Sakura kersenpistachenotentaart om de lente in te luiden tot sinaasappel-speltcake om de verjaardag van onze koning te vieren. In elk hoofdstuk van dit bakboek vind je ook anytimers, die altijd kunnen – maar eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alle recepten in dit boek. Zo kun je élke dag een heerlijk baksel op tafel te zetten, voor welke gelegenheid dan ook. Elke dag Bakdag is daarom perfect voor iedereen die een excuus zoekt om te bakken.

ISBN: 9789023017066 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 224 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leuke en toegankelijke recepten om te bakken, variërend van brood tot zoetigheid.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Mijn dochter van 17 is de bakker bij ons in huis en zij is als eerste aan de slag gegaan met de vlierbloesem-citroencake. Het was niet ingewikkeld om te maken, de instructies in het boek zijn helder. Het meest spannende deel was het einde. Je moet een drizzle maken, in dit geval een mengsel van citroensap en vlierbloesemsiroop, en die giet je na het bakken over de cake heen. Hier heb je direct na het bakken gaatje ingeprikt. Het recept geeft al aan dat je gewoon alles moet gebruiken, maar het is altijd spannend als dat toch te veel lijkt. Het kwam goed en de cake zal vaker gebakken worden hier. En misschien wel met variaties, want er staat nog een fles viooltjessiroop uit Frankrijk in de koelkast, waarom dat niet eens proberen…?
— Isolde

Instructies

*****

De instructies in Elke dag bakdag zijn duidelijk. Bovenaan ieder recept staat een kort stukje over het recept met soms ook een persoonlijke noot van de auteur. Links staan de benodigde ingrediënten en rechts staan de instructies. Deze zijn helder en to the point. De recepten zijn voorzien van aantrekkelijke foto’s. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind, is dat bij de recepten is aangegeven hoe lang het voorbereiden en het bereiden duurt. Dan weet je in ieder geval waar je aan begint.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

Elke dag bakdag is een aanrader voor alle hobbykoks die het leuk vinden om te bakken, zowel zoet als brood. De recepten zijn ingedeeld naar de maanden van het jaar, dus je kunt altijd een recept kiezen dat past bij de tijd van het jaar. Je hoeft niet heel erg ervaren te zijn om met dit boek uit de voeten te kunnen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.