Recensie: Karin Luiten – Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes

Recensie: Karin Luiten – Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes


Met dit kookboek reis je in 115 recepten de wereld rond. Wereldgerechten, we zijn er dol op, maar een pakje of zakje heb je er helemaal niet voor nodig. De ‘antipakjeskoningin’ van Nederland, Karin Luiten, richt zich met dit nieuwe boek speciaal op wereldgerechten. Van Mexicaanse tortillasoep tot Surinaamse rotirol, van Indiase kip madras tot Griekse vega kofta. Ook minder bekende lekkernijen uit landen als Letland, Mongolië of Nigeria komen aan bod.
Een vrolijk boek met reisverhalen om bij weg te dromen vanaf je eigen bank en een berg overheerlijke recepten waarvoor je het land niet uit hoeft. Makkelijk om te maken en voorzien van heel veel extra tips en trucs.

ISBN: 9789083334004 – Uitgeverij Rood – Aantal pagina’s: 256 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een kookboek met veel variatie en gezonde recepten uit alle windstreken.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het eerste recept dat ik gemaakt heb uit dit kookboek is de Griekse vega kofta. Met rijpe tomaten en een courgette geeft dit recept mij een fijn zomers gevoel.
De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar in de saus en balletjes gaat grotendeels hetzelfde.
Met het bereiden ben je wel even een uurtje bezig, maar dan heb je ook een smakelijk gerecht zonder knutselvoer, dat vooral bestaat uit zout, suiker en bindmiddel.
— Joke

Instructies

*****

De recepten in het kookboek Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes worden voorafgegaan met een opsomming van wat er in de supermarkt zoal aan ‘buitenlandse’ pakjes en zakjes voorhanden is.
Daarna volgt er een kort persoonlijk reisverhaal van Karin. Dit is een mooie introductie van het land wat betreft de recepten. Aan de foto’s in het boek is veel zorg besteed en het werkt uitnodigend om te gaan koken.
De instructies zijn duidelijk en kort beschreven. Naast een duidelijke ingrediëntenlijst vind je aan de zijkant van het recept praktische tips en variaties.
— Joke

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is uitermate geschikt voor personen die weleens wat anders willen dan aardappelen, groente en vlees.
Je hoeft geen topkok te zijn om deze recepten klaar te maken. Met een slimme selectie aan kruiden en specerijen maak je gerechten waarmee je een reis rond de wereld maakt.
— Joke

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.