Recensie: Katherine McGee – Majesteit (American Royals 2)

Recensie: Katherine McGee – Majesteit (American Royals 2)


Nu de koning is overleden is kroonprinses Beatrice plots koningin. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
Prinses Samantha, voorheen de eerste reserve en nu de troonopvolger, is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
Nina probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan en met name Samantha heeft haar vriendschap hard nodig.
Daphne wil maar één ding: macht. Ze heeft Nina buitenspel gezet, nu moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen…

ISBN: 9789026156120 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 384 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het tweede deel van de American Royals is nog leuker en boeiender dan het eerste deel!’

Hoofdpersonages

*****

Aan het einde van het vorige deel is de koning overleden, wat er logischerwijs voor heeft gezorgd dat Beatrice nu de koningin is. Ze is voor deze functie eigenlijk nog te jong, te onervaren en onvoldoende voorbereid. Aan het Hof zijn er dan ook mensen die haar danig tegenwerken, terwijl ze haar verantwoordelijk neemt en er echt iets van probeert te maken. Ze wil vernieuwing aanbrengen, maar moet wel serieus genomen worden.
Ondertussen houdt ze van Connor, maar omdat ze denkt dat dat de dood van haar vader heeft veroorzaakt, voelt ze zich verplicht te trouwen met Teddy. Op wie ze niet eens verliefd is. Jongere zus Samantha, die nu de troonopvolger is, is wel verliefd op Teddy. Daar kan ze echter geen werk van maken en ze begint een neprelatie met Marshall.
Dan hebben we ook nog Nina, die net zo lief is als in het vorige deel en die zich laat verleiden door Ethan, de beste vriend van prins Jefferson. Ethan wil eigenlijk iets met Daphne, die een grote intrigante is en met Jefferson wil trouwen.
— Isolde

Sfeer

*****

Katherine McGee weet in de American Royals een geweldige beschrijving van de onderlinge relaties, de haat en nijd en de intriges aan het hof op papier te zetten. Je weet dat de Verenigde Staten geen koningshuis hebben, maar wat geloofwaardig en wat kan je je goed voorstellen dat dit ook echt ergens kan gebeuren.
De ingewikkelde driehoeks- of vierhoeks-, nou in ieder geval veelhoeksrelaties in Majesteit maken het verhaal boeiend tot het eind.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Katherine McGee heeft ook de Duizend hoog-trilogie geschreven. Voor American Royals heeft ze dezelfde structuur gekozen met vier (vrouwelijke) hoofdpersonen die afwisselend aan het woord zijn. Persoonlijk vind ik de schrijfstijl in American Royals vlotter en makkelijker weglezen.
De auteur werkt met heldere beschrijvingen en je kan je de situatie goed voorstellen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Op het strand schopte Beatrice haar schoenen uit. De hemel had een schemerig paarse kleur, met verspreide sterren als bevroren tranen, al zag ze de eerste paarlemoeren gloed van de ochtend al aan het randje van de horizon.
Franklin rende vooruit naar de donkere streep van de branding en plonsde er uitgelaten doorheen. Beatrice en Teddy liepen er achter aan. Ze gingen met gestrekte benen op het strand zitten, waardoor de schuimende golven nog net hun teken raakten.’

Leesvoorschrift

Picture this: een zomerse namiddag, het zonnetje schijnt en de eerste herfstblaadjes vallen in het glas. Jij hebt een lekker plekje in de bank en een favoriet alcoholvrij drankje in je hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

81%

19%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.