Recensie: Katie Birchall – Sex Education – De roadtrip

Recensie: Katie Birchall – Sex Education – De roadtrip


Als Maeves broer Sean gearresteerd is, is zij de enige die hem kan helpen. Met Otis, de onwaarschijnlijke seksgoeroe, aan haar zijde, haar loyale vriendin Aimee achter het stuur en Otis’ vrijgevochten beste vriend Eric op sleeptouw, zal Maeve dit niet alleen hoeven doen. Zelfs als ze dat wél had gewild…
Het blijkt dat Sean heeft gefeest met een groep rijke jongeren die hem nu beschuldigen van een misdrijf. En er is veel bewijs tegen hem. Kunnen Maeve en haar vrienden als ware detectives alle geheime angsten, verborgen liefdes en obscure motieven ontrafelen en zo de waarheid boven tafel krijgen?

ISBN: 9789048862641 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 240 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De Roadtrip is een onderhoudend boek met veel humor over de bekende hoofdpersonen van de Netflix-serie.’

Hoofdpersonages

*****

In Sex Education – De roadtrip staat de vriendengroep rond Maeve centraal: Maeve, Otis, Aimee en Eric. Met z’n vieren proberen ze Maeves broer Sean vrij te pleiten van een diefstal die hij gepleegd zou hebben. Om dat te doen, ondernemen ze een bijzondere roadtrip en maken onderweg en ter plaatse bijzondere dingen mee.
Als je de Netflix-serie Sex Education kent, zal je waarschijnlijk ook direct vertrouwd zijn met de vier hoofdpersonen. Ze zijn alle vier heel verschillend en door hun gedrag en uitspraken leer je ze al snel kennen. Vooral Aimee is heerlijk onnozel en doet de meest bizarre uitspraken.
— Isolde

Sfeer

*****

Door het feit dat iemand wordt verdacht van een misdrijf en kennelijk niet kan aantonen die niet gepleegd te hebben, zou je kunnen verwachten dat er een drukkende sfeer in het boek zou hangen. Niets is echter minder waar. De sfeer is licht en luchtig, al ziet Maeve het soms allemaal niet meer zitten. De setting is zonnig en afwisselend, van een ranzig hotel tot en met de luxe huizen van rijke mensen.
Als je fan bent van de serie Sex Education zul je dit boek ongetwijfeld leuk vinden, maar het is ook prima te volgen als je de serie niet (goed) kent.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Sex Education – De roadtrip leest vlot en makkelijk. Katie Birchall heeft het boek heel beeldend geschreven, zodat je je goed een beeld kunt vormen van de situatie. Je zou er zo een script van kunnen maken.
Er zit veel humor in het verhaal, waardoor het boek als je er eenmaal inzit, vlot leest.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Er viel een stilte waarin Otis’ woorden tussen hen in de lucht bleven hangen. Maeve was te gekwetst om iets te kunnen uitbrengen. Eric keek naar de grond, Aimee beet op haar lip. Niemand wist wat hij moest zeggen. Otis was in eerste instantie te kwaad om spijt van zijn woorden te hebben, maar naarmate de stilte voortduurde en hij haar gekwetste gezicht zag, ebde zijn woede weg en werd vervangen door een schuldgevoel. Hij vond het vreselijk om Maeve pijn te doen. Ze was echt de laatste die hij ooit zou willen kwetsen. Maar soms maakte ze hem zó kwaad; ze weigerde domweg te zien war er vlak voor haar neus lag.’

Leesvoorschrift

Kruip voor het slapen gaan vast lekker onder een warme deken en lees dan bij het licht van het lampje op je nachtkastje een paar hoofdstukken, om daarna gezellige dromen te hebben.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

240 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.