Recensie: Kerri Maniscalco – De prins van Toorn (Koninkrijk der Zonden #1)

Recensie: Kerri Maniscalco – De prins van Toorn (Koninkrijk der Zonden #1)


Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet opdagen voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.
Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

ISBN: 9789022597606 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 384 – Young adult, Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een duistere en spannende young adult, die zich afspeelt op Sicilië over geheimen, romantiek, magie, moord en lekker eten.’

Hoofdpersonages

*****

In De prins van Toorn draaien Emilia en Toorn om elkaar heen. Emilia is heks, al weten de meeste inwoners van het Siciliaanse plaatsje waar ze woont dat niet. Ze gaat zoek naar haar tweelingzus Vittoria en vindt haar dode lichaam in het plaatselijke klooster. Ze is uit op wraak en gaat op zoek naar de moordenaar. Daarbij heeft ze hulp nodig en ze roept een demon op. Haar betovering is krachtiger dan ze had verwacht en ze blijkt Toorn opgeroepen te hebben.
Toorn is een van de zeven prinsen van Zonde uit de hel en deze zeven zijn niets goeds van zin. Toch kan Emilia zijn hulp goed gebruiken en ze laat zich langzaam verleiden gebruik van zijn macht te maken. Emilia ontwikkelt zelfs, tegen wil en dank en tegen beter weten in, gevoelens voor Toorn.
Er is een mooie en bijzondere rol weggelegd voor Nonna, de grootmoeder van Emilia en Vittoria en de mater familias. Daarnaast zijn de broers van Toorn, van wie we een aantal leren kennen, behoorlijk intrigerend. Net zoals Toorn zelf overigens.

De prins van Toorn is het eerste deel van een serie, die in het Engels inmiddels vier delen heeft. Het verhaal is dan ook nog niet afgerond aan het einde van het boek, maar eindigt met een spannende cliffhanger!
— Isolde

Sfeer

*****

De prins van Toorn is zowel letterlijk als figuurlijk een duister boek. Het verhaal is enorm spannend en gaat over moord en zwarte magie. Tegelijk speelt het grootste deel van het verhaal zich gedurende de avond en nacht af.
Het duurde even voor ik op gang was in het boek. De personages spraken gelijk wel tot de verbeelding, maar het was nog even zoeken naar de setting en wat precies de bedoeling van het verhaal was. Je moet de wereld van de Italiaanse streghe even leren kennen…
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Je voelt aan alles dat Kerri Maniscalco Italiaanse roots heeft. Ze weet de sfeer op Sicilië goed te beschrijven en ze weet precies wat lekker is in de Italiaanse keuken.
Als je eenmaal op gang bent, leest het verhaal lekker vlot en is het moeilijk het boek weg te leggen. Je wilt weten of Emilia de moordenaar vindt en of ze het zelf zal overleven, terwijl je op voorhand al weet dat je daar waarschijnlijk niet achter komt omdat het boek het eerste deel van een meerdelige serie is.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Vermoord!
Het woord galmde door me heen als het geluid van doodsklokken. Angst drong zich door mijn wanhoop heen. Mijn zus moest zijn vermoord. Ik moest hulp halen. Ik moest in veiligheid zien te komen. Ik moest… Ik haalde het lemmet van de dolk van de vreemdeling over mijn handpalm en hield mijn bloedende hand boven het lichaam van mijn zus.
‘Ik zal degene die die op zijn geweten heeft laten boeten, Vittoria. Dat zweer ik op mijn leven.’
Ik keek een laatste keer naar haar en rende toen weg alsof de duivel het nu op mijn vervloekte ziel had gemunt.’

Leesvoorschrift

Het liefst lees je dit boek op een bankje aan de voet van de Etna, maar dat is niet altijd mogelijk en niet voor iedereen weggelegd. Organiseer in plaats daarvan een paar vrije middagen voor jezelf en zorg dat je niet gestoord kan worden. Trek je dan terug met een grote pot hete muntthee en een schaaltje verse cannoli in een paar verschillende smaken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.