Recensie: Kevin Crossley-Holland – Arthur, koning voor altijd

Recensie: Kevin Crossley-Holland – Arthur, koning voor altijd


Laat je betoveren door de Arthurlegende in deze meesterlijke hervertelling: van Arthurs kindertijd tot zijn laatste gevecht als Koning. De tijdloze verhalen over het zwaard in de steen, de queestes van de Ridders van de Ronde Tafel en de magie van Merlijn zijn opnieuw verteld door de veelbekroonde auteur Kevin Crossley-Holland.

ISBN: 9789047714651 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 204 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De legende over koning Arthur in een korte maar zeer complete hervertelling.’

Verhaal

*****

Als je de verhalen over koning Arthur kent, weet je wat je te wachten staat in dit boek. Alle avonturen van Arthur en zijn ridders worden kort aangestipt en alle bekende personages spelen een rol: Merlijn en Nimue, Sir Lancelot en Guinevere, Morgana en Morgause, Sir Gawain, Sir Gareth en Sir Gaheris, Mordred en Kay…
Als je de verhalen nog niet kent, is Arthur, koning altijd een mooie kennismaking die naar meer smaakt.
— Isolde

Het boek

*****

Arthur, koning voor altijd is uitgegeven als hardcover met een losse omslag. De cover is uitgevoerd in geel en blauw, en in de wereld van de ridders heeft iedere kleur een betekenis. Je ziet een middeleeuwse afbeelding van een ridder op een paard.

Het boek is vertaald door Margaretha van Andel, die bijvoorbeeld ook Sprookjes van Grimm heeft vertaald.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Kevin Crossley-Holland is meermaals bekroond en dat is niet voor niets. Hij heeft een rustige schrijfstijl en formuleert in mooie zinnen. De verhalen over Arthur zijn enorm uitgebreid, maar hij heeft in dit boek de kern beschreven zonder dat je het gevoel hebt iets te missen of dat hij het verhaal te snel vertelt.
— Isolde

Passage uit het boek

‘’Een ongeluk, dat tot een ander ongeluk heeft geleid,’ vervolgde de magiër, ‘al weet je dat zelf nog niet. Morgause verwacht een kind van je. Een zoon en hij zal Mordred worden genoemd. O, Arthur, je hebt iets verschrikkelijks gedaan.’
‘Ik was behekst,’ zei Arthur.
‘Dat maakt niet uit. Je halfzus Morgana zal zo jaloers worden en je zo gaan haten dat ze haar magische krachten zal gebruiken tegen je aanstaande vrouw, wie dat ook mag zijn. En helaas is dat niet alles. Je zoon Mordred, die je bij Morgause hebt verwerkt, zal op een dag je ergste vijand zijn. Ooit zal hij wraak op je willen nemen. Enfin, gelukkig duurt dat allemaal nog een tijdje.’’

Voor wie is het boek?

Arthur, koning voor altijd is geschikt voor kinderen aan het einde van de basisschool. Daarnaast is het een onmisbare aanvulling op de boekenkast van liefhebbers van verhalen over koning Arthur.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Een rustig plekje waar magie tot zijn recht komt en een glas hete thee, dat is alles wat je nodig hebt om te beginnen in dit boek.

204 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.