Recensie: L.D. Lapinski – De geheimen van het stormbos (Reisbureau wereldvreemd #3)

Recensie: L.D. Lapinski – De geheimen van het stormbos (Reisbureau wereldvreemd #3)


Flick is een schisma-maker, maar veel tijd om daarbij stil te staan heeft ze niet. De Seren winnen aan magie, en ze vernietigen hele werelden om er meer van te krijgen. Dus gaan Flick, Tristyan, Jonathan en Avery op zoek naar de belangrijkste koffer van Wereldvreemd: de koffer die het multiversum kan beëindigen. Dat is niet alleen gevaarlijk – de Seren jagen op diezelfde koffer – maar ook zo goed als onmogelijk. Want hoe kom je op een plek die niet gevonden wil worden?

ISBN: 9789026153983 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 328 – Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een geweldig en heel spannend einde van de ontzettend leuke serie Reisbureau Wereldvreemd.’

Verhaal

*****

In De geheimen van het stormbos komt het avontuur van Flick en haar vrienden Jonathan en Avery tot een einde. Flick en haar vrienden beschikken over een bijzondere magie en kunnen daardoor reizen naar andere werelden. Flicks magie is extra bijzonder, ze kan doorgangen tussen de verschillende werelden creëren.
Er is een groep, uit een andere wereld, die over alle mogelijke magie wil beschikken en daarmee een bedreiging vormt voor alle werelden. Lukt het Flick, Jonathan en Avery op tijd om de situatie te redden?
— Isolde

Het boek

*****

De geheimen van het stormbos is het derde deel van de serie Reisbureau Wereldvreemd. Deze serie is uitgegeven door Uitgeverij De Fontein onder de vlag magische mysteries. Deze omschrijving is bijzonder passend voor dit boek. Boekiewoogie heeft veel meer magische mysteries gelezen en gerecenseerd, zoals De school op de rand van Sageland, boeken over Sep Seti en De grote vossenjacht.

Om echt te kunnen genieten van De geheimen van het stormbos moet je eigenlijk wel de twee eerdere delen eerst lezen. Dan leer je de personages kennen en begrijp je de magische wereld.

De hardcovers zien er overigens ook aantrekkelijk uit: als een ouderwetse koffer met daarop allemaal stickers van spannende reisbestemmingen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De geheimen van het stormbos is een ontzettend spannend en magisch verhaal. Het verhaal leest heel vlot en is bijna niet weg te leggen. Soms is het misschien wat ingewikkeld, maar als je De geheimen van het stormbos aan het einde van de trilogie leest valt dat reuze mee.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Het reisbureau kraakte om Flick heen door het hout dat uitzette in de middagzon. De klokken tikten hun unieke melodie van de multiversale tijd. Het stof zweefde in de lucht als magie.
En het duurde nog een paar minuten voordat Flick de rode koffer oppakte, samen met haar tas bliksemschichten, en achter haar vrienden aan terugging naar de bliksemtoren op Pendularbor.’

Voor wie is het boek?

De geheimen van het stormbos is een spannend en goed doordacht verhaal. Het is geschikt voor jongens en meisjes in de hoogste groepen van de basisschool.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Als je met een glas koel drinken en wat lekkers op de bank kruipt, zit je daar zeker weten een hele poos op een goede plek voor dit boek. 

328 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.