Recensie: Lena Skogholm – De connectiecode

Recensie: Lena Skogholm – De connectiecode


Vraag je je weleens af waarom de negativiteit van een ander zoveel ruimte inneemt? En hoe je kunt voorkomen dat je je hierin laat meeslepen?

De connectiecode is een communicatiegids die voor de rest van je leven nuttig kan zijn. Als we onze interacties kunnen afstemmen op wat je brein je vertelt, bereiken we optimale resultaten – zo simpel is het! Door de adviezen die zowel in het werk als in het privéleven toepasbaar zijn, is dit hét handboek voor de perfecte relatie.

ISBN: 9789402760255 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 303 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Boek vol nuttige handvatten om geslaagde ontmoetingen met anderen te hebben.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek vertelt je alles over hoe je geslaagde ontmoetingen met anderen kunt creëren. Het legt je meer uit over de invloed van lichaamstaal, intonaties en de kracht van positieve woorden. Daarnaast geeft het ook wetenschappelijke informatie, zoals de werking van je linker- en rechterhersenhelft. Ook geeft het meer uitleg over verschillende soorten breintaal, namelijk reptielentaal (dat bepaalt hoe je handelt), apentaal (je emoties) en mensentaal (dat over logisch denken gaat). Al deze onderwerpen hebben invloed op jouw omgang met anderen. Ook is het makkelijker om anderen te lezen of de achtergrond van hun handelen te achterhalen wanneer je hier meer over weet.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Lena Skogholm heeft een boek geschreven met heel veel informatie dat gestructureerd is, goed te begrijpen is en bepaalde onderwerpen opheldert. De wetenschappelijke informatie is duidelijk beschreven en door middel van voorbeelden wordt het absoluut helder. Ik heb absoluut wat inzichten gekregen die ik mee ga nemen in gesprekken en ontmoetingen met andere mensen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Wanneer we proactief zijn, zegen we dat ons gedrag, onze vaardigheden, onze resultaten voortvloeien uit onze beslissingen, niet uit de omstandigheden. We hebben een keuze. Proactief zijn betekent actief proberen te plannen en je leven en je omgeving vormgeven. Reactief zijn betekent het tegenovergestelde: we hanteren dan een aanpak die zegt dat onze resultaten, gedragswijzen en vaardigheden het product zijn van onze omstandigheden. En daarmee zeggen we dat we geen keuze hebben.
Natuurlijk zijn de omstandigheden voor ons allemaal anders, wat ons op verschillende manieren parten speelt. Sommige mensen verkeren in extreem moeilijke situaties – en op een zeker moment in het leven kan ons dat ook gebeuren. De vraag is wat we doen met de mogelijkheden waaeover we in een bepaalde situatie beschikken. De omstandigheden zijn als de lijst van een schilderij, maar we hebben allemaal andere verf gekregen om het schilderij mee te schilderen. Reactief zijn kan worden vergeleken met denken: omdat ik zo’n kleine of lelijke lijst heb gekregen, heeft het helemaal geen zin om ook maar iets te schilderen.’

Voor wie is dit boek?

De connectiecode is geschikt voor iedereen die zijn of haar omgang met anderen wil verbeteren. Het boek geeft je tips om mensen beter te kunnen lezen en ze beter te begrijpen. Daarnaast laat het ook zien hoe jouw gedrag en handelen invloed hebben op anderen. Het boek geeft ook goede tips over bijvoorbeeld hoe het best slecht nieuws kunt brengen en hoe je een gesprek positief af kunt sluiten.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

303 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.