Recensie: Michael Reefs – Het lied van de woestijn (De Tempeljagers #5)

Recensie: Michael Reefs – Het lied van de woestijn (De Tempeljagers #5)


De Tempeljagers verheugen zich op een avontuurlijk uitje naar de Efteling. Maar alles loopt anders als Ragnar, de nieuwe vriend van Lara, vervloekt blijkt te zijn. In een rap tempo veroudert hij. Om hem te redden, reizen de Tempeljagers af naar een groot chateau in Parijs, waar ze in een escape room tot het uiterste worden getest. Daar ontmoeten ze de eigenaresse van het chateau, Adelyn Collet – een jeugdvriendin van Lara – die afweet van een geneeskrachtig bot waarmee Ragnars vloek opgeheven kan worden. Die ligt verborgen in een ondergrondse oase in het hart van de Australische woestijn. Maar in die oase wordt nog iets gevaarlijkers bewaard: de magische kern van een neergestorte meteoriet. En die mag absoluut niet aan de rest van de wereld blootgesteld worden…

ISBN: 9789030508717 – Uitgeverij Billy Bones – Aantal pagina’s: 272- Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De Tempeljagers maken weer een wervelend avontuur mee, dat ze dit keer letterlijk naar de andere kant van de wereld brengt.’

Verhaal

*****

Het lied van de woestijn is vooral geschreven vanuit de ogen van Noah, een van de kinderen die samen de Tempeljagers zijn. Samen met Lara, de tante van Noah en zijn tweelingbroer, komen ze steeds in spannende en soms gevaarlijke situaties terecht.
Dit keer reizen ze van Nederland, waar ze beginnen met een uitje naar de Efteling, naar Frankrijk en zelfs Australië. Lara heeft geweldige gadgets bij zich om de woestijn mee te bedwingen. Het verhaal is echt razend spannend. Michael maakt dankbaar gebruik van lokale mythes, wat het verhaal extra interessant en nog spannender maakt.
— Isolde

Het boek

*****

Het lied van de woestijn is het vijfde avontuur van De Tempeljagers. In de eerste hoofdstukken blikken de hoofdpersonen terug op wat ze eerder hebben beleefd, zodat je als lezer ook weer weet wat er is gebeurd. Het is eigenlijk wel zo leuk om alle delen gelezen te hebben voordat je aan dit boek begint. De avonturen in de verschillende boeken staan op zich, maar er is natuurlijk wel een rode draad die alle verhalen met elkaar verbindt.
Het lied van de woestijn is uitgegeven als hardcover. Op de voorkant zie je een oud schip dat gestrand lijkt te zijn in een verlaten rode woestijn. Lees het boek en je begrijpt het.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Het boek leest enorm vlot en door de vele gebeurtenissen zit er een hoog tempo in het verhaal. Er is eigenlijk geen tijd om op adem te komen en je leest het boek het liefst in een keer uit.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Ragnar steekt lachend een hand uit naar het schip en schreeuwt: ‘Scheer je weg, dit is onze zee!’
Iedereen lacht mee, maar net als ze de opengescheurde boeg van het schip naar binnen varen, verstomt Ragnar ineens.
Noah kijkt opzij. Ragnar lijkt wel versteend. Zijn blik is strak naar voren gericht en hij zegt of doet helemaal niet meer. Een onbehaaglijk gevoel bekruipt Noah. Ineens zit er een brok in zijn keel, die hij maar niet krijgt doorgeslikt.
De boot dendert naar beneden en wordt daarna langzaam langs een steile helling omhooggetrokken.
Lara, die op de tweede bank zit, buigt naar voren en pakt Ragnars schouder. ‘Ragnar, wat is er?’ roept ze.
Maar wat ze ook doet, Ragnar reageert nergens op.’

Voor wie is het boek?

Het lied van de woestijn is een spannend avontuur voor iedereen vanaf tien jaar.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Buiten regent het hard en is het koud, maar jij zit binnen in een hoekje van de bank. De poes kruipt op schoot, of de hond gaat aan je voeten liggen. Het perfecte moment om een heel stuk van dit boek te lezen.

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.