Recensie: Michael Reefs – Marie Boe: Het spook van Villa Donkersloot

Recensie: Michael Reefs – Marie Boe: Het spook van Villa Donkersloot


Marie Boe woont op Zilvermaaneiland, een sprookjesachtige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Op een middag spoelt de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma aan op het strand. Marie en haar beste vriend Jasper proberen het mysterie te ontrafelen, waarbij blijkt dat ze op het punt staan om het échte geheim van Zilvermaaneiland te ontdekken. Wie is de mysterieuze Geestenkoning en wat zit er toch in haar oma’s koffer?

ISBN: 9789030507871 – Uitgeverij Billy Bones – Aantal pagina’s: 176 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een leuk, spannend verhaal over toveren en spoken, niet te eng en perfect leesbaar voor kinderen vanaf acht jaar.’

Verhaallijn

*****

De oma van Marie Boe is overleden en op een dag vindt Marie de koffer die van oma Boe was. Marie en haar vriend Jasper zijn heel nieuwsgierig wat er in de koffer zit. De koffer lijkt te leven, want er beweegt iets, dat maakt de kinderen nog veel nieuwsgieriger. Het is echter een enorme puzzel om erachter te komen hoe de koffer open moet.
Op zoek naar de sleutel van de koffer hebben Marie en Jasper wat discussie met klasgenootje Janna, maar beleven ze vooral een spookachtig avontuur in Villa Donkersloot. Daar komen ze achter een aantal geheimen van Oma Boe en mevrouw Sterrenkruid.
Verder zitten er nog paar losse eindjes in het verhaal en dingen die misschien verder uitgewerkt kunnen worden, maar dat gebeurt vast in het vervolg dat in februari 2022 verschijnt.
— Isolde

Illustraties

*****

Het spook van Villa Donkersloot bevat veel kleurrijke illustraties. De stijl van de illustraties is niet helemaal mijn smaak, ik mis zelf wat emotie in de gezichtsuitdrukkingen, maar dat is heel persoonlijk. De illustraties zijn wel vrolijk, in mooie kleuren gemaakt en ze passen goed bij het verhaal. Marie Boe, Jasper en alle andere belangrijke personen komen helemaal tot leven door de illustraties. Niet alleen de cover, maar ook het binnenwerk van het boek is in full colour uitgevoerd. Het lettertype is ook prettig leesbaar.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘De volgende dag was het volle maan. Dat werd elke vier weken groots gevierd in het dorp. Er hingen dan gekleurde lampjes tussen alle huizen. Precies in het midden van het dorp, op het grote plein, brandde de hele dag een gezellig vuur.
Aan het einde van de dag, als het donker werd, groeide dat uit tot een heuse brandstapel. De eilandbewoners gooiden er speciaal poeder in, gemaakt van restdeeltjes van de Zilverklei. Ze geloofden dat ze daarmee het eiland veilig hielden. Iedereen danste eromheen, lachte met elkaar en er waren de heerlijkste hapjes, gemaakt door mevrouw Sterrenkruid.
Marie en Jasper hadden deze keer een heel ander plan. Zij trokken zich terug van het dansfeest bij het kampvuur. Dit was het perfecte moment om op onderzoek uit te gaan. Zeker nu mevrouw Sterrenkruid niet thuis was.’

Voor wie is het boek?

Het spook van Villa Donkersloot is een spannend verhaal voor wat jongere lezers vanaf een jaar of acht. Het verhaal is spannend en gaat over mensen die kunnen toveren, spoken en een Geestenkoning, maar het is nergens eng zodat het ook echt geschikt is voor de doelgroep.
Het boek is leuk voor jongens en meisjes en het is echt bedoeld om zelf te lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.