Recensie: Milou van der Will – Vegan Toko

Recensie: Milou van der Will – Vegan Toko


Milou neemt je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn quick, easy & smokkelproof, verrassend qua smaak en perfect voor doordeweeks. Van nasi goreng tot soto a gogo en van kerriegyoza’s tot dirty noedels. Je wordt al snackend de toko van de toekomst binnengesleurd. Maak de makkelijkste rendang van oesterzwam, pittige aubergine, of onweerstaanbaar pandanijs.

Geïnspireerd door haar roots zoekt Milou continu naar dé manier om de door haar zo geliefde Indische smaken van vroeger te verwerken in plantaardige gerechten van nu. Vegan Toko is niet alleen voor vegans, maar voor iedereen: flexitariërs, bewuste eters, nieuwsgierige kokers en iedereen daartussen.

ISBN: 9789461433015 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 191 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met dit kookboek ga je met liefde naar de toko om ingrediënten te halen voor de lekkerste recepten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Vegan Toko staat vol met heerlijke Indische recepten. Ik ben hier een groot liefhebber van, dus bij het doorbladeren van het boek werd ik al ontzettend blij. Echt een aanrader om te maken uit dit boek zijn de dirty noedels. En zoals de naam al doet vermoeden, deze zijn echt vies lekker. Gemakkelijk te maken en vol smaak. Het is wel een recept voor comfort food, mocht je willen dan kun je zeker nog zelf groenten toevoegen.

Over groenten gesproken, in het kookboek staat ook een recept voor gochujang goreng spruitjes. De spruitjes worden op smaak gebracht met een kruidenmengsel wat echt voor een smaakbom zorgt.
Nog een aanrader op groentengebied is het recept voor spicy geroosterde bloemkool. Een gemakkelijk ovenrecept met wederom kruiden. Weinig omkijken naar met koken maar wel een heerlijk gerecht!
— Kaylee

Instructies

*****

Milou schrijft in haar voorwoord dat ze aan dit boek lang heeft gewerkt maar dat je als gebruiker er het minste werk mee hebt. En dat is ook zo, alle recepten zijn gemakkelijk te maken. Uiteraard zijn er een aantal die wat meer werk of geduld vragen, maar ook deze zijn duidelijk en voor iedereen toegankelijk.

Ieder recept is voorzien van duidelijke instructies. Ook staat vermeld hoe lang de bereidingstijd is en voor hoeveel personen het recept is. Bij veel recepten staat ook wat voor gerecht je erbij kunt serveren en welke benodigdheden je nodig hebt.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

In Vegan Toko worden typisch Indische gerechten in een vegan jasje gestoken. Als bonus zijn deze ook nog eens gemakkelijk te maken. Het enige dat je ervoor over moet hebben, is een bezoekje aan de toko. Maar geloof me, je gaat dit boek vaak openslaan om de lekkerste gerechten te maken!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

191 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.