Recensie: Mo Gawdat – Dat stemmetje in je hoofd

Recensie: Mo Gawdat – Dat stemmetje in je hoofd


Iedereen heeft het, zo’n stemmetje in je hoofd.
Het onophoudelijke commentaar op je gedrag en je gedachten lijkt je gevoel van geluk vaak in de weg te zitten. Het is dus raadzaam om grenzen aan te geven waarmee dat stemmetje zich mag bemoeien.

Maar hoe doe je dat? Mo Gawdat, de voormalig topman van Google (X), de futurologische droomfabriek, legt het in dit boek helder en nuchter uit. Niet alleen hoe onze hersenen werken, maar ook hoe ze in onze moderne tijd op de proef gesteld worden. Hij baseert zich daarbij op zijn kennis op het gebied van programmeren, neurowetenschappen en verschillende spirituele leerstellingen.

ISBN: 978943095786 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 397 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Informatief boek dat je de baas leert zijn over je gedachten om uiteindelijk meer geluk te ervaren.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dat stemmetje in je hoofd vertelt je alles over geluk. Wat is geluk voor jou? Wat versta je precies onder geluk? Welke invloeden zijn er vanaf buiten die voor jou van belang zijn? En hoe kun je je eigen geluksniveau beïnvloeden?
Deze vragen staan eigenlijk centraal in het boek. Mo Gawdat gaat in op je gedachten, hoe deze bepalen hoe je je voelt en hoe je deze zelf kunt beïnvloeden door je manier van denken. Er wordt ook ingegaan op emoties, invloeden van buitenaf op je gemoedstoestand, wat stress met je doet en hoe je omgaat met negativiteit. Hierbij geeft Mo heel veel tips hoe je de ‘software’ in je hoofd kunt veranderen om uiteindelijk gelukkiger te zijn.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Er kan wel gesteld worden dat Mo Gawdat een expert is op het gebied van geluk. Voor zover terug te lezen is hij hier al vele jaren mee bezig en probeert hij alles van de positieve kant te zien. Het feit dat hij zijn zoon heeft verloren heeft hem dit ook geleerd. Zijn manier van schrijven doet voorkomen alsof hij veelal gelukkig is en controle heeft over zijn gedachten. Hij geeft je uitleg over geluk, positiviteit en je gedachten. Ook geeft hij handvatten hoe je je manier van denken kunt veranderen en geeft hier veel voorbeelden uit zijn eigen leven bij.

Wil je dus meer invloed krijgen op je gedachten, dan moet je vooral dit boek lezen. Verwacht echter niet dat je het binnen een korte tijd uit hebt, want ik vond het nogal best een missie om het boek uit te lezen. Er staat ontzettend veel informatie in, die samen met de opdrachten in het boek, heel leerzaam zijn maar wel enige tijd en energie kosten.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Hoewel we allemaal zeggen dat we geluk willen vinden, zitten onze hoofden altijd boordevol gedachten die ons ongelukkig maken. Die gedachten zijn, als ze zich voordoen, geen echte gebeurtenissen, maar reconstructies van gebeurtenissen uit het verleden of voorspellingen over dingen die in de toekomst zouden kunnen gebeuren. Als je er zo naar kijkt, zie je misschien in dat je zelden ongelukkig bent door dingen die je overkomen. Als je jezelf ongelukkig maakt is het vanwege een ingebeelde gebeurtenis die zich manifesteert als een gedachte in je hoofd, en niet vanwege de dingen die je op dat moment werkelijk overkomen.’

Voor wie is dit boek?

Dat stemmetje in je hoofd is voor iedereen die meer invloed wil krijgen op zijn of haar gedachten. Nemen deze geregeld een loopje met je en ben je angstig of negatief door deze gedachten? Dan is dit boek zeker een aanrader waar je ongetwijfeld wat goede tips uithaalt!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

397 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.