Recensie: Sanne van Arnhem – Gedachten zijn klootzakken

Recensie: Sanne van Arnhem – Gedachten zijn klootzakken


Gedachten zijn klootzakken. Een groot deel van je gedachten is negatief, en duwt je als je niet uitkijkt zó van een niet-helpende gedachtenglijbaan. Dit is zonde van je goede humeur, tijd en zelfvertrouwen. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen.

Net als bij reallife klootzakken kun je er niets aan doen dat deze gedachten bestaan. Echter, de manier waarop je ermee omgaat bepaalt hoe je je erover voelt en hoe je je gedraagt. Jij bent de baas. Pak met dit boek stap voor stap de regie terug en tem je innerlijke vijand.

Gedachten zijn klootzakken is een boek vol herkenbare voorbeelden van uiterst-niet-helpende gedachten, gecombineerd met tips vanuit de psychologische kijk op gedachte en gedragsverandering.

ISBN: 9789400517189 – Lev Boeken – Aantal pagina’s: 183 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met Gedachten zijn klootzakken ga jij die irritante, bekritiserende en oordelende innerlijke stem in je hoofd temmen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Gedachten zijn klootzakken zal voor velen een feest der herkenning zijn. Sanne van Arnhem beschrijft in haar boek hoe negatieve gedachten ontstaan, welke invloed ze hebben en hoe je ze tegen kunt gaan. Deze negatieve gedachten noemt ze klootzakken.

Sanne stipt veel herkenbare thema’s aan, zoals dat we te veel van onszelf moeten, dat we te hard voor onszelf zijn, dat we veel negatieve gedachten hebben en dat we veel bezig zijn met wat anderen van ons vinden. Hierbij komt steeds ons innerlijke stemmetje terug dat ons allerlei dingen zegt, die in de meeste gevallen niet waar zijn maar die we wel geloven. Sanne helpt jou om deze gedachten niet serieus te nemen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het boek leest ontzettend gemakkelijk. Wanneer je eenmaal begonnen bent, zul je je erover verbazen hoe snel je het boek uit hebt. Sanne heeft humor, is scherp en weet haar boodschap helder te brengen. Ze maakt je bewust van (jouw) negatieve gedachten en patronen, geeft handvatten om hier iets aan te doen en geeft hierbij tal van voorbeelden. Na het lezen van het boek heb je absoluut een aantal dingen waar je nog eens over na gaat denken.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Wanneer je niet met iemand praat over jouw gedachten en gevoelens, ontstaat er in je hoofd een soort snelkookpan. De gedachten versnellen, jouw vervelende gevoel erover vervormt en soms komen er zelfs méér negatieve gevoelens bij. Je voelt je dan rot over het feit dat je je rot voelt. Dat wil zeggen: je verergert jouw negatieve gedachten door je ook nog rot te voelen over het feit dat ze er zijn. Volg je ‘m nog?’

Voor wie is dit boek?

Ben je je bewust van je negatieve gedachten of is er vaak een bekritiserende stem in je hoofd? Dan kan het zeker nuttig zijn om dit boek te lezen!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

183 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.