Recensie: Oded Oren – Oren

Recensie: Oded Oren – Oren


Chef-kok Oded Oren heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de rijke eetcultuur van Tel Aviv, de stad waar hij geboren en getogen is, met haar rijke geschiedenis van wereldwijde invloeden. Oren weerspiegelt de kookstijl van Oded én de eetcultuur van Tel Aviv.

Oren biedt eenvoudige recepten met seizoensgebonden ingrediënten. Dek de tafel vol en deel eenvoudige gerechten zoals platbrood met gezouten sardientjes & ingelegde citroen, kruidensla met kersen & amandelen, viskebabs met tzatziki & citroen, sabich uit de Irakees-Joodse keuken of gegrilde lamskoteletjes met yoghurt & zhoug. Maak restaurantwaardige gerechten zoals salade van gegrilde octopus met sherryazijn & chili of pijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees of houd het simpel met een van de vele streetfoodrecepten.

Met indrukwekkende fotografie van Tel Aviv en meer dan 75 recepten die het allerbeste uit de regio laten zien, zal Oren je inspireren om samen met vrienden en familie het plezier van eenvoudig en heerlijk eten te delen.

ISBN: 978946432926 – Good Cook Publishing – Aantal pagina’s: 256 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Plezier in eten en verbinding met vrienden en familie, dat is waar het in Oren om gaat, door het bereiden en delen van deze eenvoudige, authentieke en lekkere gerechten ui Tel Aviv.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Er staan zoveel lekkere recepten in dit boek dat het lastig is om er echt één favoriet gerecht uit te kiezen, vooral ook omdat de recepten heel goed samen te combineren zijn. De rauwe courgettesalade met munt, basilicum en geroosterde amandelen is heerlijk samen met de hummus. Wat daar dan ook goed bij past zijn bijvoorbeeld köftes. De köftes in tomatensaus zijn door het lichtpittige juist weer heel erg lekker samen met de frisse tzatziki.
— Frederique

Instructies

*****

De instructies bij de recepten zijn duidelijk en makkelijk te volgen. Iedereen kan deze recepten maken met dit boek. Misschien is Oren soms iets aan de voorzichtige kant met bepaalde kruiden, er kan af en toe best iets meer peper in, maar dat is natuurlijk een kwestie van eigen smaak. De mooie grote foto’s laten goed zien hoe het gerecht er uiteindelijk uit komt te zien.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Oren is eigenlijk voor iedereen die houdt van oosters eten en graag recepten uit Tel Aviv wil leren kennen. Je moet er wel een beetje kookervaring voor hebben, zo is een goedgevuld kruidenkastje stiekem wel een must-have.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.