Recensie: Rachel Hollis – Didn’t see that coming

Recensie: Rachel Hollis – Didn’t see that coming


Rachel Hollis begrijpt je. En zoals de miljoenen mensen die haar #1 New York Times-bestsellers lazen al weten, begrijpt ze ook dat het leven niet altijd over rozen gaat. In je moeilijkste momenten, wanneer verdriet en onzekerheid overheersen – zoals bij de dood van een geliefde, een scheiding of het verlies van een baan – lijkt verandering onmogelijk.

Maar het is aan jou hoe je door je pijn heen komt – of je verandert, leert en groeit of blijft hangen in wat je gekwetst heeft. Met haar kenmerkende humor, ontwapenende eerlijkheid en mooie anekdotes deelt Rachel Hollins hoe ze de moeilijke momenten in haar leven heeft kunnen omarmen als leerervaring.

ISBN: 9789402707045 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 190 – Informatief / zelfontwikkeling


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Boek dat je bewust laat worden dat je zelf aan het roer staat bij de manier hoe je met pijnlijke momenten in jouw leven omgaat.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Didn’t see that coming helpt  Rachel Hollis je om de donkere momenten in je leven te overleven. Ze geeft je geen adviezen over wat je zou exact moeten doen, maar geeft je vooral bewustwording. Ze laat je inzien dat jij de enige bent die ervoor kan zorgen dat je uit het dal klimt. Ze geeft je hierbij voorbeelden uit haar eigen leven. Ook legt ze uit waarom het nuttig is om je mindset en je gewoontes onder de loep te nemen, allemaal met als doel die donkere periode achter je te laten.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Rachel Hollis heeft een luchtige schrijfstijl met humor. Ze geeft veel voorbeelden uit haar eigen leven en haar ervaringen. Ik heb geregeld even zitten grinniken om haar vergelijkingen en beschrijvingen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘De draad oppakken betekent dat je doorgaat, ook al is het moeilijk, niet omdat je dat wilt, maar omdat je moet.
Ik weet dat het moeilijk is, en ik weet dat je pijn lijdt, maar de pijn gaat alleen maar weg als jij daar moeite voor doet! Eén stap tegelijk, meer vraag ik niet. Door er te zijn voor anderen ben je er ook voor jezelf. Het dwingt je om aan iets en iemand anders te denken dan de pijn die je ervaart. Dus sta op, ga douchen, maak een wandeling. Zet de ene voet voor de andere. Steeds een uurtje langer. Pak de draad op, doe het voor de mensen van wie je het meest houdt. Omdat je het kunt en omdat het moet. De piepkleine stapjes die je vandaag zet zullen morgen schreden worden, en uiteindelijk een nieuw tempo en een nieuw ritme voor je leven vormen.’

Voor wie is dit boek?

Didn’t see that coming is voor iedereen die een donker moment in zijn leven heeft en het even niet meer ziet zitten. Het boek geeft je bewustwording dat jij de enige bent die je hieruit kan helpen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

190 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.