Recensie: Rukmini Iyer – India Express
In India Express laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet. Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. Stap aan boord en ontdek gerechten uit álle streken van India. Zet een geweldig feestmaal op tafel met de lekkerste Indiase gerechten als biryani, gefrituurde groenten en curry’s. Soms met een twist, soms klassiek. India Express van Rukmini Iyer is een onmisbaar kookboek voor iedereen die de authentieke smaak van India wil ontdekken en perfect voor fans van de bakplaatboeken.
ISBN: 9789023017004 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 272 – Kookboek
3 van de 5 sterren — Ies
Recensie in één zin
‘Als beginner is India Express misschien wat hoog gegrepen, maar met meer ervaring is dit een prachtig naslagwerk voor de Indiase keuken.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Als leek binnen de Indiase keuken moest ik op de foto’s van de gerechten afgaan. De titels van de gerechten en veel ingrediënten waren voor mij onbekend, waardoor het moeilijk was om te beslissen welk recept ik ging uitproberen. Uiteindelijk heb ik het recept van de cover gemaakt: romige kofta en dit was een schot in de roos. Toch zal ik niet snel opnieuw naar dit kookboek grijpen, want India Express is vrij ontoegankelijk voor mensen die onbekend zijn met Indiase keuken. Je weet niet precies wat je aan het maken bent totdat je het gerecht daadwerkelijk afhebt. Sommige mensen houden hiervan, ik persoonlijk niet.
— Ies
Instructies
India Express is mooi vormgegeven, met prachtige foto’s van de gerechten die je doen watertanden. De recepten zijn ingedeeld in categorieën, er is aparte informatie over veelgebruikte specerijen en andere ingrediënten die je in je voorraadkast moet hebben en er zijn zelfs enkele menu’s toegevoegd, waarbij verschillende recepten uit het boek gecombineerd worden tot een volwaardig vier-, vijf- of zesgangenmenu. De recepten zijn uitgebreid beschreven en hierdoor, zelfs als beginneling, makkelijk te volgen.
— Ies
Voor wie is dit boek?
Als je geen kennis hebt van de Indiase keuken (zoals ik), kies je misschien liever voor een boek met wat simpelere recepten. Als je wat meer ervaren bent in de (Indiase) keuken, levert dit boek een ruim aanbod aan uitdagende recepten.
— Ies
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?
Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen