Recensie: Rukmini Iyer – India Express

Recensie: Rukmini Iyer – India Express


In India Express laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet. Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. Stap aan boord en ontdek gerechten uit álle streken van India. Zet een geweldig feestmaal op tafel met de lekkerste Indiase gerechten als biryani, gefrituurde groenten en curry’s. Soms met een twist, soms klassiek. India Express van Rukmini Iyer is een onmisbaar kookboek voor iedereen die de authentieke smaak van India wil ontdekken en perfect voor fans van de bakplaatboeken.

ISBN: 9789023017004 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 272 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als beginner is India Express misschien wat hoog gegrepen, maar met meer ervaring is dit een prachtig naslagwerk voor de Indiase keuken.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Als leek binnen de Indiase keuken moest ik op de foto’s van de gerechten afgaan. De titels van de gerechten en veel ingrediënten waren voor mij onbekend, waardoor het moeilijk was om te beslissen welk recept ik ging uitproberen. Uiteindelijk heb ik het recept van de cover gemaakt: romige kofta en dit was een schot in de roos. Toch zal ik niet snel opnieuw naar dit kookboek grijpen, want India Express is vrij ontoegankelijk voor mensen die onbekend zijn met Indiase keuken. Je weet niet precies wat je aan het maken bent totdat je het gerecht daadwerkelijk afhebt. Sommige mensen houden hiervan, ik persoonlijk niet.
— Ies

Instructies

*****

India Express is mooi vormgegeven, met prachtige foto’s van de gerechten die je doen watertanden. De recepten zijn ingedeeld in categorieën, er is aparte informatie over veelgebruikte specerijen en andere ingrediënten die je in je voorraadkast moet hebben en er zijn zelfs enkele menu’s toegevoegd, waarbij verschillende recepten uit het boek gecombineerd worden tot een volwaardig vier-, vijf- of zesgangenmenu. De recepten zijn uitgebreid beschreven en hierdoor, zelfs als beginneling, makkelijk te volgen.
— Ies

Voor wie is dit boek?

Als je geen kennis hebt van de Indiase keuken (zoals ik), kies je misschien liever voor een boek met wat simpelere recepten. Als je wat meer ervaren bent in de (Indiase) keuken, levert dit boek een ruim aanbod aan uitdagende recepten.
— Ies

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.