Recensie: Sanne Zwart – Zuurgoed

Recensie: Sanne Zwart – Zuurgoed


Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart is fermentatie-expert en oprichter van RotPot® in Rotterdam. Zij biedt met Zuurgoed een praktisch basisboek over fermenteren voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan. Want fermenteren is de ideale manier om de restjes uit je koelkast te transformeren tot heerlijk tafelzuur. Het is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling.

In dit boek vind je informatie over de herkomst van recepten van fermenteren, praktische tips over fermenteren thuis tips, hoe te gebruiken, bewaren en serveren, de benodigdheden en basisregels en natuurlijk heel veel recepten om zelf mee aan de slag te gaan. Want wie wil er nou niet meer smaak en minder verspilling?

ISBN: 9789089899200 – Uitgeverij Terra – Aantal pagina’s: 176 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Zuurgoed is een prachtig basisboek voor wie graag minder groente en fruit weg wil gooien en zich wil verdiepen in de wereld van fermenteren.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

De kimchi is echt supermakkelijk te maken en daarnaast ook best snel klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de groente in de juiste stukken snijden en dat mengen met de andere ingrediënten, het fermentatieproces doet de rest!
— Frederique

Instructies

*****

De instructies in Zuurgoed zijn duidelijk en goed te begrijpen. Voorin staat niet alleen welke soorten processen van fermentatie er zijn, maar bijvoorbeeld ook de historie van fermenteren en welke materialen je nodig hebt voor de verschillende soorten fermentatie. De recepten zelf zijn helder en makkelijk te volgen. Echt iedereen kan fermenteren met dit boek.

Soms zijn de genoemde ingrediënten niet heel makkelijk te vinden en zou het handig zijn als er een makkelijker verkrijgbaar alternatief wordt genoemd.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Zuurgoed is het kookboek voor iedereen die voedselverspilling tegen wil gaan of van groentes ingelegd in zuur houdt. Je hoeft geen keukenheld te zijn, als je dingen kunt snijden dan kun je ook fermenteren.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

176 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.