
Recensie: Sarah Renson – The Sweetest Table
Van heerlijk homemade gebak en desserts kun je nooit genoeg krijgen! In haar nieuwe boek presenteert toppatissier Sarah Renson weer de lekkerste zoete zondes, van taart tot dessert. De creaties zijn duidelijk in beeld gebracht door fotografe Lot van Riel, aangevuld met prettige sfeerbeelden. Kortom, een bakboek om eerst even mee op de bank te kruipen en te genieten, en dan meteen zelf aan de slag te gaan in je eigen keuken.
ISBN: 9789401414838 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 183 – Kookboek
5 van de 5 sterren — Kaylee
Recensie in één zin
‘Door de prachtige fotografie en de heerlijke zoetigheden zorgt The Sweetest Table ervoor dat het water je in de mond loopt.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
My Sweetest Table maakt mij ontzettend blij! Allereerst is de fotografie in het boek prachtig waardoor de baksels echt van de bladzijden afspringen. Daarnaast staan er ontzettend leuke recepten in waarmee je erg mooie en lekkere zoetigheden kunt maken.
Het boek is opgedeeld in hoofdstukken met thema’s, denk aan basisrecepten, taarten en cakes, crèmes en mousses en ijs en bevroren desserts. Vooral het hoofdstuk met de basisrecepten kan erg nuttig zijn, aangezien veel van deze recepten in de daaropvolgende hoofdstukken worden gebruikt.
Mijn favoriete recept uit The Sweetest Table brengt allerlei herinneringen bij me naar boven. In Reims heb ik ooit een dessert gegeten met peer, crumble en ijs. Hier heb ik hele goede herinneringen aan, mede door de smaak en de ambiance. Toen ik het recept voor gepocheerde peer met saffraanijs en crumble in het boek zag staan, wist ik meteen dat ik hiermee aan de slag wilde.
Het gerecht is gemakkelijk te maken en erg verrassend van smaak. De peren zijn heerlijk zoet en de crumble zorgt voor een verrassende bite. Het saffraanijs zou voor mij niet een eerste keuze zijn, maar het past perfect bij de andere smaken. Dit dessert ga ik zeker nog eens maken!
Het boek kent naast bovenstaand recept nog vele andere waarvan het water je waarschijnlijk in de mond loopt. Denk aan een chocolade crunch-ijsbar, ijs met gezouten citroen, kitchen takeover ijskoffie en Ferrero Rochers van de bomma. Klinken deze zoetigheden je goed in de oren? Dan is The Sweetest Table zeker een boek dat je toe wilt voegen aan je collectie!
— Kaylee
Instructies
Het boek kent qua instructies geen poespas. Bij ieder recept staat exact vermeld welke ingrediënten je nodig hebt en voor hoeveel porties of personen het is. De instructies zijn stapsgewijs en bondig beschreven. Kent het recept verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld biscuit en mousse, dan staan de instructies en ingrediënten hiervoor apart vermeld.
Wat ik enigszins mis, is een indicatie van de totale bereidingstijd. Dit is natuurlijk lastig aan te geven omdat het afhankelijk is van je bakniveau, maar een indicatie had ik wel prettig gevonden.
— Kaylee
Voor wie is dit boek?
The Sweetest Table is een boek dat niet in jouw keuken kan ontbreken wanneer je graag zoetigheden maakt. Het is een absolute toevoeging aan je collectie en je zult er ongetwijfeld veel uit gaan maken.
— Kaylee
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen