Recensie: Sophie Gordon – no waste GROENTEN

Recensie: Sophie Gordon – no waste GROENTEN


Een kookboek met meer dan 130 creatieve, smaakvolle, duurzame en plantaardige gerechten die ingedeeld zijn per seizoen. Met no waste GROENTEN maak je optimaal gebruik van het beste dat elk seizoen te bieden heeft. Boordevol tips om producten langer mee te laten gaan, restjes te bereiden als nieuwe maaltijden en veel suggesties voor varianten.

ISBN: 9789461432865 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 383 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Veelzijdig kookboek met groenten als middelpunt.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Als liefhebber van vele soorten groenten is voor mij in dit kookboek volop te kiezen. Mijn keuze is gevallen op de geroosterde groentespiesen geserveerd met platbrood en gerookte bramen-chimichurri.
Dit recept is prima op een herfstachtige dag te bereiden en doet je denken aan de zonnige dagen van de zomer. Ik heb pompoen, rode biet, appel, pastinaak en kastanjechampignons aan de spies geregen, maar je kunt de groenten vervangen door de beste groenten van het seizoen.
De groentespiesen kun je gewoon roosteren in de heteluchtoven of onder de grill.
— Joke

Instructies

*****

Alle recepten in het boek zijn geordend aan de hand van vier seizoenen. Daarbij is er een enorm grote overlap tussen de seizoenen wat betreft verse groenten en fruit.
De instructies zijn uitgebreid en makkelijk beschreven met een duidelijke lijst van ingrediënten. Daarnaast staat er aan het einde van ieder afzonderlijk recept een specifieke tip tegen verspilling onder het kopje ‘no waste’
Er is ook een hoofdstuk in het boek dat ervoor zorgt dat je beter leert organiseren, zoals slim boodschappen doen en de beste manier om verse groenten, fruit en keukenkastingrediënten te bewaren.
— Joke

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is geschikt voor personen die plezier hebben in koken en er tijd in willen steken om nieuwe smaken en combinaties te creëren.
Met no waste GROENTEN krijg je volop inspiratie in de keuken, terwijl je eenvoudige handvatten gebruikt en tips toepast om tegelijkertijd je afval te verminderen.
— Joke

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

383 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.