Recensie: Sophie Green – De yogaclub van Orange Blossom House

Recensie: Sophie Green – De yogaclub van Orange Blossom House


Queensland, Australië, 1993. Grace Maud is 74 en voelt elk jaar in haar botten. Lerares Patricia heeft haar dromen van reizen en avontuur achter zich gelaten om voor haar ouders te zorgen. Voor Dorothy is elke dag een gevecht: om haar café draaiende te houden, en om niet toe te geven aan de wanhoop dat zij en haar man misschien nooit een kind zullen krijgen.
Grace Maud, Patricia en Dorothy zoeken naar een manier om hun leven beter, makkelijker, ánders te maken. Ze vinden hun weg naar het plaatselijke buurtcentrum, Orange Blossom House, waar nieuwkomer Sandrine met yogalessen is gestart. Samen zullen deze vier vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer voor hen in petto heeft dan ze dachten…

ISBN: 9789026159497 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 363 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je doet of waar je vandaan komt: vriendinnen maken kan altijd en niet alleen in Orange Blossom House.

Hoofdpersonages

*****

Grace Maud is een dame op leeftijd die haar hele leven op haar boerderij heeft gewerkt. De boerderij is al jaren in de familie en ze heeft het stokje inmiddels overgedragen aan haar zoon en schoondochter. Grace Maud is naar de stad verhuisd en ziet met pijn in haar hart aan hoe haar zoon andere plannen heeft met de boerderij. Om wat afleiding te hebben, en haar stramme lijf wat soepeler te maken, gaat ze naar de yogalessen in Orange Blossom House.

Patricia is lerares en eind veertig. Ze heeft de zorg voor haar vader en demente moeder op zich genomen. Naast het lesgeven is haar wereldje erg klein. Om wat aanspraak te hebben besluit ze naar de yogalessen in Orange Blossom House te gaan. Ze maakt daar niet alleen goede vriendinnen, maar ziet ook in dat het leven meer is dan de dagelijkse routine.

Dorothy runt samen met haar man een café. Ze willen dolgraag een kindje, maar Dorothy heeft al meerdere miskramen gehad. Ze raakt in een sleur van werken en het verdriet om haar miskramen. Wanneer ze naar de yogalessen gaat en daar vriendinnen maakt, weet ze dat verdriet er niet is om alleen te verwerken.

Sandrine wordt op de flaptekst genoemd. Zij is echter niet erg aanwezig in het verhaal. Ze geeft yogalessen in Orange Blossom House. Ooit heeft ze het van een goeroe geleerd en ze heeft de opdracht meegekregen om yogalessen te gaan geven. Verder is er niet veel over haar bekend, ik zou haar dan ook geen onderdeel van de vriendinnengroep willen noemen.
— Kaylee

Sfeer

*****

Wanneer je De yogaclub van Orange Blossom House leest zou je willen dat je onderdeel van de vriendinnengroep bent. Grace Maud, Patricia en Dorothy zijn een zeer gemengd gezelschap, van verschillende leeftijd, achtergrond en persoonlijkheid. De dames leren elkaar steeds beter kennen en delen hun levens steeds meer met elkaar. Ze bouwen gedurende het verhaal een band op die absoluut hecht te noemen is.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

De yogalclub van Orange Blossom House leest heerlijk weg. Je slaat het boek open, maakt kennis met de dames en leest hoe hun vriendschap ontstaat. Voordat je het weet heb je het boek uit. De verschillende personages zijn ook geen probleem, Sophie Green heeft ze goed beschreven.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ze draait zich om en loopt het voetpad af, weg van het water, en Dorothy bedenkt dat ze daar waarschijnlijk haar auto heeft geparkeerd.
De deur van het eetcafé gaat open en Frederick steekt zijn hoofd naar buiten; hij kijkt haar onderzoekend aan.
‘Ik kom eraan,’ zegt Dorothy, terwijl ze haar notitieblok en pen uit de zak van haar schort vist. Ze kijkt nog snel naar Patricia en ziet hoe haar vriendin haar hand opheft om haar pony uit haar gezicht te vegen.
Wat een geluk, denkt Dorothy, dat ze iemand kent die genoeg om haar geeft om te komen informeren hoe het met haar gaat. Om haar te steunen. Die dag dat Dorothy de deur van dit eetcafé uit liep en uiteindelijk bij de yogales terechtkwam, had ze nog geen idee van wat het Orange Blossom House haar zou brengen. Nu weet ze het, en het geeft haar genoeg kracht om terug naar binnen te lopen, haar tranen in te slikken en verder te gaan met haar werk.’

Leesvoorschrift

Wacht tot het avondzonnetje op volle sterkte is, pak een gemakkelijke stoel en schenk jezelf een wijntje in. Dan kom je de avonduren wel door!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

363 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk1 comment

Reactie toevoegen

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.