Recensie: Stephanie Cacioppo – Gemaakt voor de liefde

Recensie: Stephanie Cacioppo – Gemaakt voor de liefde


Neurowetenschapper Stephanie Cacioppo laat ons zien wat er in ons brein gebeurt als we verliefd worden en als we onze geliefde verliezen, aan de hand van haar persoonlijke verhaal.

Op 37-jarige leeftijd was dr. Stephanie Cacioppo een happy single die veel voldoening haalde uit haar werk als neurowetenschapper op het gebied van romantische liefde, waarbij ze onderzocht hoe onze hersenen veranderen als we verliefd worden. Toen ontmoette ze John, een neurowetenschapper op het gebied van eenzaamheid. Ze trouwden en deelden zelfs een kantoor op de University of Chicago. Na zeven jaar waarin ze zowel thuis als op werk onafscheidelijk waren, verloor  Cacioppo haar man na een zware strijd tegen kanker.
In dit boek deelt ze inzichten over hoe en waarom we verliefd worden, wat ervoor zorgt dat de liefde blijft bestaan en hoe we omgaan met het verlies van een geliefde, verweven met Cacioppo’s persoonlijke verhaal over liefhebben en rouw. Een boek voor iedereen die op zoek is naar verbinding.

ISBN: 9789400513334 – Lev Uitgeverij – Aantal pagina’s: 263 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Erg interessant boek over de totstandkoming van liefde, de effecten op ons als menselijk wezen en de impact van verlies en rouw.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Stephanie Cacioppo neemt je in haar boek Gemaakt voor de liefde mee in de wetenschappelijke wereld van de liefde. Ze heeft ontzettend veel onderzoek naar dit onderwerp gedaan en deelt veel van haar resultaten met je. Ze beschrijft onder andere waarom we verliefd worden, hoe het gevoel van liefde invloed op ons kan hebben en wat dit met ons brein en lijf doet. Daarnaast gaat ze dieper in op het verlies van liefde en rouw.

Wat ik mooi vind aan het boek is dat Stephanie, naast al haar wetenschappelijke bevindingen, je als lezer ook meeneemt in haar eigen levenservaringen. Ze heeft op latere leeftijd de liefde van haar leven ontmoet en wist dankzij haar partner pas wat liefde echt was. Daarbij heeft ze ook ondervonden wat de impact van verlies kan zijn. Ze beschrijft dit op een hele pure en mooie manier.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik vind de schrijfstijl van Stephanie Cacioppo echt ontzettend prettig. Ze schrijft heel toegankelijk en weet haar wetenschappelijke resultaten (en die van anderen) heel duidelijk te beschrijven. Daarnaast beschrijft ze voorbeelden aan de hand van haar eigen leven en ervaringen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘In de eerste vierentwintig uur na het overlijden heeft iemand eenentwintig tot achtentwintig keer meer kans dan normaal op een hartaanval, afhankelijk van hoe close je bent met je dierbare. Zelfs als iemand geen hartaanval krijgt, denken sommige mensen dat ze een hartstilstand hebben, terwijl ze eigenlijk lijden aan het ‘gebroken-hartsyndroom’, een zeldzame aandoening waarbij de acute stress enorm pijnlijke veranderingen toebrengt aan de vorm van de belangrijkste pompkamer van het hart. Dus ja, het is zeldzaam, maar je kunt dus letterlijk sterven aan een gebroken hart.’

Voor wie is dit boek?

Gemaakt voor de liefde is voor iedereen die wil weten hoe ons menselijk brein met liefde omgaat. Waarom worden we verliefd, hoe reageren we op liefde, wat gebeurt er als ons hart wordt gebroken en hoe werkt rouw? Dit zijn een aantal vragen die aan bod komen in dit boek.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

263 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.