Recensie: Thich Nhat Hanh – Stilte

Recensie: Thich Nhat Hanh – Stilte


Volgens Thich Nhat Hanh zit ons hoofd vol lawaai omdat we non-stop denken. Daardoor horen we de roep van het leven en de roep van de liefde niet meer. De zenmeester legt uit hoe we kunnen leren luisteren naar de stilte.

Mindfulness wijst de weg naar stilte in jezelf. Je krijgt de innerlijke ruimte om diep te luisteren. Dan kom je erachter wie je bent en wat je met je leven wilt. Dan wordt ook je leven rijker en harmonieuzer, met meer aandacht voor verbinding: met jezelf, met anderen, met de dagelijkse omgeving en met de natuur.

ISBN: 9789025906108 – Uitgeverij Ten Have – Aantal pagina’s: 144 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Zet het non-stop denken stil door om te gaan met het lawaai in je hoofd en open te staan voor de natuur en wereld om je heen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Deze boeddhistische monnik heeft al aardig wat boeken op zijn naam. Voor mij was dit boek een goede reflectie van zijn dagelijks werk in Plum Village. Leren omgaan met het lawaai in je hoofd en meer open staan voor de natuur en de wereld om je heen. Het boek probeert je te laten zien dat we van nature non stop kunnen denken over dingen, vooral als we het druk hebben. Als we meer aandacht hebben voor verbinding komt er meer stilte in ons leven. Dat zorgt op zijn beurt voor meer rust en een harmonieus leven.
— Luus

Schrijfstijl

*****

Ik kan iedereen aanraden om de documentaire Walk With Me van Thich Nhat Nanh te kijken. Hierin ervaar je de rust en stilte. Ook dit boek is met deze rust geschreven. Als je dit boek gaat lezen adviseer ik je om een rustig plekje op te zoeken waar je niet gestoord kunt worden. Liefst nog ergens in de natuur. En laat de rust op je inwerken.
— Luus

Passage uit het boek

‘Niet praten alleen al
brengt grote rust en vrede.
Wanneer je jezelf ook de diepere stilte
van niet-denken gunt,
dan zul je in die stilte
een wonderbaarlijke lichtheid
en vrijheid vinden.’

Voor wie is dit boek?

Meer stilte ervaren en zo meer rust creëren. Het boek is een cadeautje voor jezelf! Voor iedereen die een frisse kijk wil op echt aanwezig zijn, echt ervaren, echt luisteren.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

144 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.