Recensie: Tim Anderson – JapanEasy Bowls & Bento

Recensie: Tim Anderson – JapanEasy Bowls & Bento


Tim Anderson laat zien hoe je de typische Japanse bowls en bento(boxen) zelf maakt. Eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten die je op elk moment van de dag kan eten en die geen moment vervelen. Als lunch, ontbijt en ook als avondmaal.

Maak zelf kunstige bentoboxen met warme of koude gerechtjes: gemarineerde eitjes of een salade van ingelegde radijs & komkommer en combineer deze met bijpassende rijst-, groente- tofu-, vlees- of visgerechtjes. Vul je bowl met een geurige bieten-misosoep, met een stoof van kip & wortelgroenten of met tofu & groenten in een zoete rode misosaus.

Met duidelijke uitleg over technieken en hoe je bowls en bentoboxen samenstelt en met vele basisrecepten en smaakmakers als ingelegde venkel met yuzu, kinpira (gesauteerde groenten in een zoete, licht pikante saus met sesam) of pittige, gepekelde paksoi. Met de recepten uit JapanEasy Bowls & Bento kun je eindeloos variëren met als resultaat elke dag een nieuwe verrassing in de bentobox of bowl.

ISBN: 9789461432919 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 224 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als je wilt leren Japans te koken, kan je met dit mooi vormgegeven kookboek beginnen!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Ik merkte al vrij snel dat mijn dochter en ik het best spannend vonden om te gaan koken uit dit boek. De ondertitel is dan wel ‘eenvoudige Japanse gerechten’, maar de lijsten met ingrediënten zijn behoorlijk lang en ook de beschrijvingen van hoe je een en ander maakt zijn uitgebreid. We kunnen daarom nog niet een favoriet gerecht aanwijzen. We zijn eenvoudig begonnen met een bijgerecht, de Japanse omelet op drie manieren: usuyajo tamago(eivellen), kinshi tamago (eireepjes) en dashimaki tamago (opgerolde omelet). Na een beetje oefening ging het al best aardig.
Er staan overigens nog genoeg gerechten op ons lijstje om uit te proberen in de komende maanden, van soepen en rijstgerechten, tot gevulde broodjes en eenvoudige salades.
— Isolde

Instructies

*****

De instructies in JapanEasy zijn uitgebreid, maar ook heel volledig. Als je rustig de tijd neemt om de receptuur te lezen en stapsgewijs te volgen, is het koken goed te doen.

Bij ieder recept is aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is en welke ingrediënten je nodig hebt. Dit kunnen er best veel zijn en misschien zijn ze ook niet altijd verkrijgbaar bij je lokale supermarkt. Goed zoeken op internet naar eventuele vervangers kan een oplossing zijn.

Naast de recepten bevat het boek ook veel informatie over de Japanse keuken en verschillende basisbereidingen.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

JapanEasy is voor alle thuiskoks die geïnteresseerd zijn in de Japanse keuken en een poging willen wagen om zelf ook Japanse gerechten te maken.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.