Recensie: Yotam Ottolenghi – Ottolenghi Test Kitchen – Extra lekker

Recensie: Yotam Ottolenghi – Ottolenghi Test Kitchen – Extra lekker


Bij Yotam Ottolenghi en zijn superteam van chef-koks draait het in Extra lekker om de geheime culinaire tools die een goede maaltijd spectaculair maken. Met maaltijden, gerechten, recepten, maar ook nog iets extra’s: een saus, een strooisel, een pickle, een specerij – dingen die je keer op keer kunt gebruiken en die onbeperkte mogelijkheden hebben.

ISBN: 9789464041194  – Fontaine Uitgevers – Aantal pagina’s: 255 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leuk kookboek waarmee de wat meer ervaren thuiskok een speciale maaltijd op tafel zet.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Dit kookboek staat in het teken van een speciale twist. Zo vind je een recept voor tonijn-aardappelkroketten met eierremoulade, krokante flespompoentaart met ingelegde chilipepers en geurige kokosrijst met zinderende bosuien. Ieder recept kent zijn speciale Ottolenghi-twist die met zorg is gekozen en geproefd is door het team.

Ik ben aan de slag gegaan met de citroenkip met citroensaus en snel ingemaakte citroenen. De ingrediëntenlijst van dit recept is vrij toegankelijk. Dit vind ik echter niet bij ieder recept uit het boek het geval. Veel vragen niet zulke reguliere ingrediënten of kruiden. De instructies van dit recept kennen vrijwel een volledige bladzijde, vijf stappen waarbij iedere stap vrij veel tekst heeft. Ik vind dit soms best lastig, omdat je tijdens het koken steeds terug moet lezen waar je gebleven bent.

Wanneer je de stappen gevolgd hebt staat er wel een heerlijke kip op tafel! De smaak is ontzettend goed en zeker de moeite waard. Mijn tafelgenoot was er ook zeer over te spreken.
— Kaylee

Instructies

*****

Zoals hierboven al beschreven zijn de instructies per recept vrij lang. Op zich geen probleem, maar tijdens het koken moet je telkens goed kijken waar je gebleven bent. De instructies zijn wel duidelijk en bondig.

Wat ik leuk vind, is dat achter in het boek een overzicht van de recepten is opgenomen in thema’s. Ze zijn gecategoriseerd in bijvoorbeeld kindvriendelijk, vega en een uur of minder. Ook tref je daar twee pagina’s aan waar je je eigen Extra lekker-aantekeningen kunt maken.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Ottolenghi Test Kitchen – Extra lekker is voor de wat meer gevorderde kok. Als beginner kun je met dit kookboek wat minder goed uit de voeten. Houd je van koken en ben je bereid aandacht aan je gerecht te besteden? Ga dan vooral met dit boek aan de slag!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

255 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.