Recensie: Noi Pia-Ud – De Bijbel van de Thaise keuken

Recensie: Noi Pia-Ud – De Bijbel van de Thaise keuken


Met De Bijbel van de Thaise keuken ga je op culinaire ontdekkingsreis door heel Thailand. De schrijfster, Noi Pia-Ud, neemt je mee naar de vijf Thaise regio’s, waarbij iedere regio zijn eigen specifieke keuken en culinaire gewoontes heeft.
De Thaise keuken is niet moeilijk of ingewikkeld, maar vergt wel een gedegen voorbereiding. De ingrediënten zijn daarbij in vrijwel alle speciaalzaken, of soms zelfs in de supermarkten verkrijgbaar.
Aan de hand van duidelijke instructies, stap-voor-stap fotografie en een lijst met Thaise culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Thaise gerechten.

ISBN: 9789048848263 – Carrera Culinair / Overamstel Uitgevers bv – Aantal pagina’s: 360 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verrassende recepten uit de Thaise keuken, smaakt naar meer!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

We hebben meerdere gerechten uit verschillende regio’s bereid, waarvan de volgende gerechten – tot nu toe – tot mijn top 3 behoren. De onverwachte smaakexplosies van de ingrediënten in de verschillende gerechten, hebben mij echt verrast. Het ene gerecht is eenvoudig van samenstelling, het andere wat gecompliceerder qua ingrediënten, maar allemaal even heerlijk van smaak.

– Kaeng Phed Gai – rode curry met kip en aubergine
– Phad Kaktong – geroerbakte pompoen met ei
– Khao Phad Sapparod – gebakken rijst met gamba’s, ananas en cashewnoten

Met de bereiding van de currypasta’s en de mise-en-place (voorbereidende schoonmaak- en snijwerkzaamheden) van groente, garnalen, fruit etc. ben je de meeste tijd kwijt. Hier kun je je best eens flink in vergissen…
— Sandra

Instructies

*****

De Bijbel van de Thaise keuken is logisch opgebouwd en bevat zowel veel praktische informatie als heldere instructies, geïllustreerd met aantrekkelijke foto’s. Na de inleiding en de geschiedenis van de Thaise keuken gaat het boek in op de Thaise begrippen en ingrediënten, de kooktechnieken en de how to’s, het keukengerei en de basisrecepten. Daarna vind je de recepten, die naar de regio’s in Thailand zijn ingedeeld; het noorden, noordoosten, centraal-Thailand, Bangkok en het zuiden. Per regio is ook een overzichtelijke kaart te vinden, zodat je weet waar het gerecht vandaan komt. Al met al is het boek zeer duidelijk geschreven en de bereiding van de recepten is dan ook niet al te moeilijk.

De Bijbel van de Thaise keuken eindigt met verschillende registers, zodat je een gerecht redelijk snel kunt terugvinden. Soms is het een beetje zoeken, maar dat hoort bij een ontdekkingstocht.
— Sandra

Voor wie is dit boek?

De Bijbel van de Thaise keuken is voor iedereen die verzot is op de Oosterse/Aziatische keuken zonder meer een aanrader, maar ook voor hen die de Thaise keuken willen leren kennen… Met bekende en soms minder bekende ingrediënten kan men naar hartenlust de standaard- en regionale gerechten van Thailand verkennen, waarbij je regelmatig verrassende smaken zult tegenkomen.
— Sandra

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

360 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.