Recensie: Alice Zaslavsky – Het plezier van écht goed koken

Recensie: Alice Zaslavsky – Het plezier van écht goed koken


Als je al van eten geniet, is plezier in het koken alles wat je nog nodig hebt. Het is niet moeilijk om een goede kok te zijn, maar iedereen kan streven een betere kok te worden, en daarin ligt het plezier.

Alice Zaslavsky leidt je naar zelfverzekerd en intuïtief koken. Dit levendige en kleurrijke boek staat boordevol recepten met groenten in de hoofdrol die je elke dag wil koken. Echt waardevol zijn de keukenvaardigheden, tips en know howdie de basis leggen voor een leven lang beter koken.

ISBN: 9789461432841  – Good Cook – Aantal pagina’s: 319 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Erg leuk kookboek dat je door extra’s, zoals technieken, uitleg rondom ingrediënten en variaties, echt een betere kok kan maken.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het boek kent veel uiteenlopende gerechten, opgesplitst in een aantal categorieën zoals uit de losse pols, op de automatische piloot en ontspannen koken in het weekend. Ook is er een hoofdstuk met zoete recepten.

Ik heb eigenlijk twee favorieten gerechten die ik samen een heerlijke combinatie vind voor een zondagmiddag. Het eerste gerecht zijn courgettes met boterkruimels. Ik had de combinatie van courgette met boterkruimels zelf niet kunnen bedenken, maar dit is eigenlijk zeer verrassend en smakelijk. Het gerecht is gemakkelijk te maken en kent geen bijzondere ingrediënten.

Het tweede gerecht is de soep van oranje groenten van de bakplaat. Dit is een soep die je gemakkelijk kunt maken. Bij de receptbeschrijving staan ook vijf accenten beschreven, je kunt er eventueel voor kiezen om wat extra toevoegingen aan je soep te doen. Net zoals het gerecht van de courgettes heb je de meeste ingrediënten wel in huis, wat ik altijd wel handig vind.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies van de recepten zijn duidelijk. Sommige zijn wel wat lang, maar alsnog goed te volgen. Wat ik echt een ontzettend leuke toevoeging vind aan het boek zijn de extra’s. Bij vrijwel ieder recept staan extra’s beschreven, zoals meer uitleg over een bepaalde techniek, een ingrediënt of een gadget. Ook staan er verschillende variaties genoemd waarmee je het gerecht net weer iets anders kan maken. Deze toevoegingen vind ik als kookliefhebber heel erg leuk, je leert meer over de ingrediënten waarmee je op dat moment kookt of leert meer over een bepaalde kooktechniek.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

In Het plezier van écht goed koken staan niet alleen lekkere recepten, maar je kunt ook zeker iets opsteken van dit boek. Door de extra’s over bijvoorbeeld ingrediënten, technieken of gadgets kun je als kok ook nog eens wat leren.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

319 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.