Recensie: Belinda MacDonald – Belinda’s Italiaans bakboek

Recensie: Belinda MacDonald – Belinda’s Italiaans bakboek


Met meer dan zestig recepsten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza’s met verschillende soorten deeg en afgewerkt met unieke seizoensgebonden toppings voor. Met een ruime keuze aan authentieke dolci en biscotti als toetje zoals amarettikoekjes en panettone, tutti fatti in casa.

In haar boek werkt Belinda voornamelijk met lievito madre – de Italiaanse versie van zuurdesem en legt ze uit waarom dit gezond is, hoe je het maakt, hoe je ermee werkt en het onderhoudt. Maar je kunt haar recepten ook gewoon met droge gist maken als het snel moet gaan. Ze vertelt met welke bloemsoorten de echte Italiaanse pizza’s en het knapperige brood gebakken worden en wat er nu zo specifiek is aan Italiaans gebak.

ISBN: 9789401487139  – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 167 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met de baksels uit Belinda’s Italiaanse bakboek ga jij de show stelen in de keuken.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Belinda’s Italiaanse bakboek kent een behoorlijke diversiteit aan recepten. Ze begint met de basis voor pizza’s en brood, geeft recepten voor heerlijke tomatensaus, pizza’s, brood en nagerechten.

Ik ben een enorme zoetliefhebber, dus het hoofdstuk met nagerechten was meteen mijn favoriet. Toen ik de Torta Caprese zag staan, wilde ik deze meteen maken. De chocoladetaart is gemakkelijk te maken met de duidelijke instructies. Toen hij uit de oven kwam rook hij echt geweldig en de smaak was dit zeker ook!

Omdat ik ook een brood wilde bakken, ben ik aan de slag gegaan met het recept voor de ciabatta. Dit was wat ingewikkelder, omdat hierbij het deeg op een bepaalde manier gevouwen moet worden. Al met al is het gelukt en de broden kwamen prachtig uit de oven. De smaak was ook heel erg goed.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in Belinda’s Italiaanse bakboek zijn duidelijk. Voor in het boek wordt eerst uitleg gegeven over de belangrijkste ingrediënten en wordt uitgelegd hoe het maken van een giststarter in zijn werk gaat. Ook wordt besproken hoe je pizzabollen maakt, hoe je een pizzabodem kunt vormen en komen verschillende ovens aan bod.

Ieder recept kent duidelijke instructies, die in mijn ogen, een goede lengte hebben. Er staat duidelijke vermeld welke ingrediënten er nodig zijn en de bereiding wordt stapsgewijs benoemd. Ook kun je in een oogopslag zien wat de hoeveelheid van het recept is, hoe lang deze bijvoorbeeld in de oven moet en op hoeveel graden.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Belinda’s Italiaanse bakboek is een heel geschikt boek voor iedereen die Italiaanse baksels wil maken. Van pizza’s tot brood en nagerechten, dit boek begeleidt je in de keuken.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

167 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.