Recensie: Caroline Glasbergen – New Female Leader

Recensie: Caroline Glasbergen – New Female Leader


Vrouwen die (willen) leiden hebben last van het stereotype beeld van hoe ze zich zouden moeten gedragen. Ze zitten in een catch 22: óf ze voldoen niet aan het vrouwbeeld, óf ze zijn geen leiderschapsmateriaal. Uit onderzoek blijkt ook dat het voor vrouwen om deze reden lastiger is om authentiek te leiden. Maar, het kán wel.

In de succesvolle podcastserie New Female Leaders spreekt Caroline Glasbergen met vrouwelijke leiders en experts, zoals Kaouthar Darmoni, Sigrid Kaag, Janneke Niessen, Nina Piersson, Marian Spier en Els van Steijn, over hoe je vandaag de dag kunt leiden als vrouw. Hoe maak je als vrouw impact en leid je tegelijkertijd authentiek? In dit boek deelt Caronline Glasbergen het geheim van deze vrouwen. Door middel van het door haar ontwikkelde 3C-model (dat staat voor Clarity, Connection en Community) kun jij ook je eigen definitie aan leiderschap geven; je krijgt helderheid over je context, waarden, leiderschapskwaliteiten en talent, je leert waarom het als leider belangrijk is vanuit verbinding te leiden en je krijgt de tools om dat daadwerkelijk te doen. Bovendien krijg je de handvatten om je eigen supportsysteem om je heen te bouwen en ontwikkel je een levenshouding die je helpt om echt te leiden vanuit je eigen kern. Het is tijd voor een nieuwe definitie van leiderschap, het is tijd voor een New Female Leader.

ISBN: 9789400512931 – A.W. Bruna Uitgevers – Aantal pagina’s: 365 – Informatief / zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leerzaam boek over hoe je vanuit je eigen waarden een authentieke leider kan worden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In New Female Leader lees je alles over de verschillende dimensies van leiderschap. Caroline Glasbergen gaat hierbij dieper in op het ontdekken van je waardes en de bijdrage hiervan in je leven, wat je talent is, welke sterke en zwakke punten je hebt, hoe belangrijk je intuïtie is en hoe je verbinding maakt met je lichaam. Het doel hierbij is om deze punten van jezelf te ontdekken, deze in te gaan zien en ze uiteindelijk te gebruiken om op een authentieke manier leiding te geven.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Caroline Glasbergen heeft een fijne schrijfstijl. Ze weet uitleggend te beschrijven, op een manier dat het niet langdradig of heel erg theoretisch is. Bij ieder onderwerp worden veel vrouwelijke leiders geciteerd die een voorbeeld hebben over het betreffende onderwerp. Dit maakt het voor jou als lezer levendig en je wordt absoluut regelmatig geïnspireerd. Door het hele boek heen staan reflectieopdrachten die je kunt maken, zodat je bijvoorbeeld kunt ontdekken wat jouw waardes zijn, welke dingen je belangrijk vind en ga je inzichten opdoen over jezelf.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘We leren van onze ervaringen. Kennis wordt wijsheid wanneer we het hebben doorleefd. Dat ervaring en falen je leven kleurrijker maken, wordt mooi geïllustreerd door het wereldberoemde Japanse kintsukuroi-aardewerk. Dit zijn peperdure schalen, vazen en borden die eerst gebroken wordt, waarna de stukjes aan elkaar worden geplakt met echt goud. Deze eeuwenoude techniek leidt tot een nieuwe creatie en is veel duurder dan het origineel. Want: het is een uniek ding geworden. Er is geen kintsukuroi-item hetzelfde. Mensen zijn niet heel veel anders als je erover nadenkt. Juist jouw ‘cracks’ maken jou uniek.’

Voor wie is dit boek?

New Female Leader is een zeer geschikt boek voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan om op een authentieke manier leiding te gaan geven. Heb je geen leidinggevende positie? Dan is dit boek ook geschikt, want je krijg vele inzichten over jezelf.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

365 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.