Recensie: Dr. John Gottman & Dr. Julie Gottman – Versterk de liefde in zeven dagen

Recensie: Dr. John Gottman & Dr. Julie Gottman – Versterk de liefde in zeven dagen


Wat zorgt ervoor dat liefde blijft bestaan? Hoe komt het dat het ene stel voor altijd bij elkaar blijft, terwijl het andere uit elkaar gaat? Is er eigenlijk een wetenschappelijke formule voor liefde? Hoe kun je in slechts zeven dagen je relatie nieuw leven inblazen?

Al vijftig jaar lang doen dr. John Gottman en dr. Julie Gottman onderzoek naar de liefde. In dit boek delen ze hun belangrijkste inzichten en geven ze je een praktisch zevendaags stappenplan voor meer intimiteit en een liefde die standhoudt. Je leert wat je kunt doen tegen eenzaamheid, hoe je emotionele en fysieke verbinding kunt ervaren en hoe de liefde weer kan opbloeien.

Wie je ook bent en wat voor relatie je ook hebt: dit boek laat je zien hoe je met een paar kleine veranderingen al je relaties fundamenteel en blijvend kunt verbeteren.

ISBN: 9789400516489 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 206 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met Versterk de liefde in zeven dagen besteed je op een toegankelijke en simpele manier iedere dag meer aandacht aan je geliefde(n).’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dr. John Gottman en dr. Julie Gottman hebben jarenlang onderzoek gedaan naar relaties. Ze hebben hierbij talloze stellen onderzocht naar de manier hoe zij omgaan met liefde en welke handelingen en gedrag hier invloed op hebben.
Zij geven je in Versterk de liefde in zeven dagen een stappenplan om liefde in een week te versterken. Zeven dagen lang reiken ze je een thema aan waardoor je de liefde kunt versterken, zoals complimenten geven, aanrakingen, bedanken en vragen stellen. Dr. John Gottman en dr. Julie Gottman gaan eerst in op de meerwaarde van het thema, delen hun onderzoeksresultaten en voorbeelden van andere stellen en geven tot slot een opdracht om toe te passen in je eigen (liefdes)relatie.

Ik vind het boek geen openbaring met nieuwe informatie, maar het is zeker een goede reminder om je bewust te worden van de dingen die je relatie kunnen versterken. We zijn allemaal vaak vrij druk, leven in de waan van de dag en aandacht voor de partner of naaste kan er hierdoor nog wel eens bij in schieten. Dit boek geeft je simpele en hele toegankelijke handvatten om meer aandacht aan de ander te besteden en zo uiteindelijk de relatie te versterken.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik vind dr. John Gottman en dr. Julie Gottman een duidelijke en heldere schrijfstijl hebben. Ze leggen per dag en thema op een toegankelijke manier uit hoe je de oefeningen kunt toepassen. Ook geven zij hun visie over de thema’s die ze beschrijven.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Daarom dringen we er bij mensen op aan om niet alleen vaste afspraakjes op de kalender te zetten, maar ook om het avontuur en het spelen in stand te houden. Zoveel stellen van nu zijn ‘futloos’ geworden. Dat geldt niet alleen voor hun seksleven, maar voor van alles. Al die energie, al die levenskracht, die dringende behoefte om dicht bij de ander te zijn, om de ander aan te raken, om met de ander te praten, om nieuwe dingen over elkaar te ontdekken en daardoor ook over onszelf: wat we willen, waar we van dromen, wat we al hebben en waarderen dat alles is verdwenen. Dus wanneer je als futloos stel weer romantiek in jullie relatie wilt brengen, dan draait het niet alleen om het openen van de slaapkamerdeur. Jullie moeten je voor alles openstellen. Vandaar dat het bij een afspraakje niet belangrijk is waar je naartoe gaat, of dat je überhaupt ergens naartoe gaat. Het gaat om jullie tweeën samen zonder afleidingen.’

Voor wie is dit boek?

Versterk de liefde in zeven dagen is een interessant boek voor je wanneer je meer aandacht voor je partner of andere geliefde(n) wilt hebben. Dit boek richt zich in mijn ogen niet alleen op liefdesrelaties, maar kan in iedere relatie ingezet worden, zoals vriendschappen en familierelaties.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

206 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.