Recensie: Ferrandi Paris – Handboek patisserie

Recensie: Ferrandi Paris – Handboek patisserie


Leer hoe je gebak, taarten, crèmes, desserts, koekjes, ijs en confituren maakt met behulp van de instructies die in Handboek patisserie stap voor stap worden weergegeven. De ervaren chefs van de meesterbanketbakkersopleiding Ferrandi uit Parijs nemen je bij de hand. Of je nu een fijnproever bent of slecht een liefhebber van lekker eten, met dit zeer complete handboek kun je meteen aan de slag. De specialisten die dit boek samenstelden strooien gul met tips en tricks voor een perfect resultaat en leggen je ook uit waarom het soms fout gaat, en wat je daaraan kunt doen.

ISBN: 9789461563026  – Uitgeverij Sterck & de Vreese – Aantal pagina’s: 656 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit fantastische boek laat jou de taarten en lekkernijen maken die je watertandend bekijkt in de vitrine van je favoriete patissier.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Wanneer je Handboek patisserie openslaat waan je je in een compleet bakparadijs. Zo’n beetje iedere denkbare zoete lekkernij is opgenomen in dit boek. Omdat het niveau varieert van makkelijk tot zeer ervaren is er voor iedere bakker een recept te vinden. Ik ben redelijk ervaren met bakken, maar de prachtige taarten in dit boek lieten me kiezen voor een makkelijk recept. Daarom ben ik aan de slag gegaan met de purechocolademousse.

De mousse is gemakkelijk te maken met standaard ingrediënten. Voor het chocolademengsel wordt een bepaalde temperatuur geadviseerd en hiervoor kun je een thermometer gebruiken. Dit is normaal iets wat ik op gevoel doe, maar voor nu heb ik een thermometer gebruikt. Het recept is gemakkelijk te maken en ik kan je verzekeren dat je heerlijke mousse maakt die je zeker zou kunnen bestellen in een restaurant. Ga je voor mensen koken en wil je indruk maken met een waardig toetje, dan is dit zeker een optie!
— Kaylee

Instructies

*****

Het boek is ontzettend uitgebreid. Het begint met het laten zien van alle keukengerei. Daarna worden de basistechnieken uitgelegd en komen alle ingrediënten aan bod. Hierbij wordt uitgelegd wat het ingrediënt precies is en waar het veelal voor gebruikt wordt.

Daarna volgen categorieën met recepten, van deeg tot crèmes, van macarons tot makkelijke desserts en van snoepgoed en chocolade tot decoraties. Tot slot volgt de categorie met de mooiste taarten (ware kunstwerken) die je in een patisserie kunt vinden. Ieder denkbaar recept is wel opgenomen in het boek.

De instructies zijn ontzettend helder en vrijwel iedere stap kent een foto. Dit maakt de recepten visueel en in mijn ogen een absolute meerwaarde. De instructies zijn kort en bondig en voor iedereen goed te volgen.

Wat ik ook leuk vind, is dat bij vrijwel ieder recept een tip van de chef-kok is toegevoegd. Dit kan een weetje of feitje zijn over het taartje of lekkernij, of er worden vervangers voor een bepaald ingrediënt of bewaartips benoemd.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Handboek patisserie is voor iedereen die een liefde heeft voor patisserie. Of je nu een beginnend bakker bent of bijvoorbeeld in de finale staat van Heel Holland Bakt, in dit boek ga je altijd een recept vinden dat jij kunt maken en waar je de show mee kan stelen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

656 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.