Recensie: Heather Fawcett – Het eiland van verloren woorden

Recensie: Heather Fawcett – Het eiland van verloren woorden


De koningin van Florean is vergiftigd. Haar zoon Julian en zijn zussen vluchten. Hun moeder was de eerste zwarte magiër die heerste over het koninkrijk. Xavier, haar voormalig raadsman, is de boosdoener. Hij aast op de troon en daarom zoekt hij een magisch boek met verloren bezweringen. Om het koninkrijk te kunnen leiden, moet hij immers een magische taal spreken.
Julian, zelf zwarte magiër en troonopvolger, doorziet Xaviers plan. Met zijn zussen, zijn antieke anti-draak en een eigenzinnig zeemonster zoekt ook hij het magische boek. De tijd dringt…

ISBN: 9789026155727 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Magie, avontuur, spanning en humor, onzichtbare katten en draken, Het eiland van verloren woorden heeft het allemaal!’

Verhaal

*****

Julian is de troonopvolger van Florean, maar zijn jongere zus Noa is de drijvende kracht van het verhaal. Zij is de enige van het gezin die geen magiër is, maar ze is wel slim en kan goed logisch nadenken.
Magie staat centraal in Het eiland van verloren woorden. Er zijn veel verschillende magische talen, die bepalen wat voor soort magiër je bent. Als je meer dan één taal spreekt, ben je een zwarte magiër. Julian spreekt ze allemaal… Hoewel, in de loop van het boek blijken er nog twee magische talen te zijn, die men in het verleden heeft verstopt. Zowel Xavier als Julian zijn op zoek naar deze talen.
In Het eiland van verloren woorden komen verschillende magische dieren voor, die ook echt een belangrijke rol in het verhaal hebben. Zo zijn er onzichtbare katten en enge spinnen. De leukste twee zijn toch wel Wikker, de bejaarde draak, en Beauty, de zeeslang.
— Isolde

Het boek

*****

Het eiland van verloren woorden is uitgegeven in hardcover en als e-book. De hardcover heeft een mooie cover in aansprekende kleuren die echt tot de verbeelding spreekt. Je ziet het eiland Astrae dat door Julian is betoverd en nu kan varen en onzichtbaar gemaakt kan worden. Ook zie je Beauty onder het eiland kronkelen. Naarmate je verder komt in het boek, zal je meer elementen uit het verhaal herkennen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Het eiland van verloren woorden is, na Ember en de ijsdraken het tweede boek (ook door Boekiewoogie gerecenseerd*) van Heather Fawcett dat in het Nederlands is vertaald en uitgegeven door Uitgeverij De Fontein. Het boek leest vlot en makkelijk en is heel boeiend. Er gebeurt veel, er zijn veel personages en het verhaal is spannend. Kortom, het is een boek dat je wilt doorlezen en bijna niet weg kunt leggen.
Naast spannend, magisch en avontuurlijk is het boek ook grappig. Fawcett heeft het boek met veel humor geschreven en je zult geregeld moeten lachen om de escapades van het kleine zusje Mijt, of om het geslepen gedrag van Beauty. Je wilt overigens niet in de buurt zijn van een zeeslang met een baby…

* https://boekiewoogie.nl/recensie-heather-fawcett-ember-en-de-ijsdraken/
— Isolde

Passage uit het boek

‘… maar nu raasde er een storm in haar en rende ze in één keer door naar haar kamer.
Die was niet bijzonder prinsesserig: er stonden geen kisten vol juwelen en er hingen geen oogverblindende kroonluchters. Het was er op een georganiseerde manier rommelig, vol boeken, puzzels en modelschepen. Schepen boeiden haar eigenlijk niet, maar ze haalde graag dingen uit elkaar om ze te bestuderen en het ontwerp te verbeteren. Wikker, de stokoude draak van haar broer, lag als een dik, gevlekt kleedje op de geboende vloer uitgestrekt. Wikker had een hekel aan Noa, maar minder dan hij aan de meeste mensen had. Dat was misschien vooral omdat hem dat goed uitkwam, want haar kamer ving in de middag én de avond de beste zonnestralen.’

Voor wie is het boek?

Het eiland van verloren woorden is leuk voor meisjes en jongens vanaf een jaar of elf die houden van een beetje spanning, avontuur en bereid zijn te geloven in magie.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Ons advies is om pas in dit boek te beginnen als je op vrijdagmiddag thuiskomt na school, dan weet je dat je nog twee vrije dagen voor de boeg hebt en Het eiland van verloren woorden ook echt kunt uitlezen voor je maandag weer naar school moet.

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.