Recensie: Heidi Stiegelis – Je moet niks

Recensie: Heidi Stiegelis – Je moet niks


We worden gebombardeerd met goede adviezen over gezond leven en vinden een sportschool op elke hoek van de straat. Toch lukt het de meeste mensen niet om een gezonde levensstijl aan te houden. Waarom niet? Omdat iets moeten niet werkt, tenminste niet op lange termijn.
Gezond leven begint in je hoofd, daar is psychologe Heidi Stiegelis rotsvast van overtuigd. Ze laat in dit boek zien waarom de meesten bij goede bedoelingen blijven. Ze introduceert vervolgens het Vat van Zelfwaardering en Kleine Goede Daden (KGD’s) als praktische tools om wel op lange termijn die keuzes te maken die je gezonder en gelukkiger maken.

ISBN: 9789401493079 –Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 186 – Non-fictie, zelfontwikkeling


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Door hele kleine stapjes te zetten ga je volgens de methode in Je moet niks je doelen bereiken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Je moet niks staat het thema’s afvallen en een gezonde levensstijl centraal. Veel mensen willen afvallen, meer bewegen of gezonder leven, maar krijgen dit vaak niet voor elkaar. Het ontbreekt hen aan de motivatie of ze stellen te hoge eisen. Heidi Stiegelis heeft volgens haar dé methode om hier wel succesvol in te zijn.

Door het Vat van Zelfwaardering meent zij dat hele kleine stapjes je zelfvertrouwen en je motivatie of discipline vergroten. Onderdeel hiervan zijn Kleine Goede Daden. Door jezelf te complimenteren voor hele kleine dingen, zou je brein positief getriggerd worden en zou dit aanzetten tot het doen van meer goede dingen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling willen maken en jezelf al complimenteren als je je wandelschoenen aangedaan hebt.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat dit boek mij niet zo enthousiast gemaakt heeft. De methode heeft vast en zeker vele mensen geholpen in het bereiken van hun doel, maar mij zou het niet helpen. Ik vind het wat vergezocht en zou het zelf niet inzetten. Toch raakt Heidi wel een kern van waarheid, want wanneer je iets wilt bereiken moet je lief voor jezelf zijn. Je kunt leren dingen positief te zien en die gedachten kunnen zorgen voor een positief gevoel.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Heidi heeft haar methode in een gemakkelijke taal uitgelegd. Ze doet dit stapsgewijs en geeft veel voorbeelden. Ook heeft ze een aantal vragen toegevoegd die je aan het denken kunnen zetten over je gedrag.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Waardegerichte acties zijn gedragingen of handelingen die je dichter brengen bij wat jij belangrijk, zinvol en waardevol vindt. Het gaat dan niet over wat een ander belangrijk vindt, maar over wat jou waardevol maakt. Kies je ervoor om beter voor je gezondheid te zorgen omdat dat voor jou belangrijk en waardevol is, dan hangt het succes niet af van het aantal kilo’s dat je bent afgevallen of het aantal kilometers dat je deze week hebt gelopen. Waardegericht handelen komt vanuit jouw innerlijke drijfveren en het zijn intenties. Het gaat daarbij niet om het resultaat, maar over het waarom van je keuze.’

Voor wie is dit boek?

Heb je moeite met het bereiken van je doelen en wil je eens een andere methode proberen? Dan is Je moet niks wellicht een geschikt boek voor jou.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

186 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.