Recensie: Issa Niemeijer–Brown – Patisserie van de bakker
Na het grote succes van Een boek over brood komt Issa Niemeijer-Brown nu met een boek over patisserie. Patisserie staat vaak voor precisie en verfijning, een vak dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Issa laat in Patisserie van de bakker zien dat er ook een andere patisserie is, waarbij eenvoud en smaak samengaan. Dit is precies de combinatie waarmee zijn croissants onlangs door Het Parool zijn verkozen tot ‘beste van Amsterdam’.
Met simpele handelingen maak je zelf een taartkorst die perfect krokant is, een brownie die net als chocolade wegsmelt in je mond, en citroencrème waarin alle smaak van citroen terugkomt. Recepten die je ook zonder vakopleiding goed aan kan. Eenvoud, maar uitzonderlijk lekker.
Opnieuw deelt Issa, zonder enige terughoudendheid, de zeer geliefde recepten van bakkerij Gebroeders Niemeijer. Hij legt op zijn bekende, heldere manier de recepten stap voor stap uit en neemt de lezer van het begin af aan mee in zijn bakkerij.
ISBN: 9789493095663 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 175 – Kookboek
4 van de 5 sterren — Kaylee
Recensie in één zin
‘Bakboek dat je patisserie laat maken met de smaaksensatie alsof het regelrecht van de bakker komt.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Patisserie van de bakker kent een groot aantal recepten voor verschillende soorten patisserie. Zo staan er deegrecepten (voor bijvoorbeeld appelbollen en tarte tartin) en recepten voor koekjes, chocoladebaksel en macarons in. Als bakliefhebber kun je je hart ophalen met al deze recepten.
Ik ben met de citruscake uit Patisserie van de bakker aan de slag gegaan. Hiervoor zijn geen moeilijk te verkrijgen ingrediënten nodig en de instructies zijn duidelijk.
Wanneer je de stappen volgt uit het boek maak je in een handomdraai een heerlijke cake. Hij is ontzettend luchtig en je proeft de smaken van de citroen en sinaasappel subtiel maar smakelijk terug. Deze patisserie kun je absoluut maken wanneer je visite krijgt.
— Kaylee
Instructies
De instructies in Patisserie van de bakker zijn ontzettend duidelijk. Sommige zijn wel lang (bijvoorbeeld het recept voor pâte sucrée is 3 pagina’s) maar alsnog goed te volgen. Er staan ook tekeningen bij recepten, zoals bij diegene voor snel bladerdeeg. Dit werkt heel verhelderend en de tekeningen zijn zeker een toevoeging.
Bij ieder recept staat vermeld hoeveel tijd het je kost en staan de benodigdheden en de ingrediënten opgesomd. Daarnaast staat bij ieder recept een foto van het uiteindelijke eindresultaat.Helemaal achterin het boek treft je praktische tips aan. Hierin staat onder andere een uitleg over de ingrediënten en waarom ze in een bepaald recept gebruikt worden, lees je wat over het bakgereedschap en kun je bakinstructies terugvinden. Ontzettend handig wanneer je meer kennis op wilt doen!
— Kaylee
Voor wie is dit boek?
Patisserie van de bakker is voor iedereen die patisserie wil maken zoals je deze bij de bakker koopt. Dit boek vraagt in mijn ogen wel wat meer bakervaring. Er staan uitdagende recepten in, maar als hobbybakker kun je zeker ook goed uit de voeten met de wat simpelere recepten voor bijvoorbeeld koekjes of cake.
— Kaylee
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?
Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen