Recensie: Jeremy Lachlan – Doolhof der dimensies (Jane Doe deel 1)

Recensie: Jeremy Lachlan – Doolhof der dimensies (Jane Doe deel 1)


Het leven van Jane Doe staat totaal op zijn kop als haar zieke vader plotseling verdwijnt. Op dat moment begint voor Jane een koortsachtige zoektocht, want al snel blijkt het meer dan een eenvoudige reddingsmissie… Jane komt terecht in een levensgevaarlijk labyrint van constant veranderende kamers, dodelijke valstrikken en geheime doorgangen. In dit doolhof is een wrede, heerszuchtige man doorgedrongen die ook op zoek is naar Janes vader… maar dan wel met een heel leger. Hij kent de geheimen die John Doe nooit aan zijn dochter heeft kunnen vertellen…
Jane ontdekt algauw dat er veel meer van haar verwacht wordt dan ze ooit had durven vermoeden.
Ze gaat op zoek naar de waarheid achter dit doolhof der dimensies, met als enige bondgenoten een pyromaan en een bedrieger…

ISBN: 9789059247109 – Uitgeverij Fantoom – Aantal pagina’s: 414 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een lekker spannend en mysterieus verhaal waar je je hoofd goed bij moet houden.’

Verhaal

*****

Niemand in Bluehaven weet wie Jane en haar vader zijn, ze waren er opeens, vandaar dat ze John en Jane Doe genoemd zijn. Ze zijn ondergebracht bij de ouders van Violet, die hen tegen wil en dank accepteren, tolereren is echter eerder het juiste woord. Iedereen in Bluehaven lijkt wel bang voor ze te zijn, niemand accepteert hen, maar waarom begrijpt Jane niet. Aan haar vader kan ze het niet vragen, want die is ziek en niet aanspreekbaar.
Op een dag verdwijnt John en niemand kan hem meer terughalen. Winifred, een inwoner van Bluehaven, helpt Jane en zorgt dat ze haar vader kan volgen. Ze komt in een labyrint vol gevaren terecht en gaat op zoek naar haar vader, en haar moeder. Het labyrint is een plek waar verschillende werelden op aangesloten zijn, maar de goede uitgang vinden is moeilijk en je moet de meest ijzingwekkende situaties doorstaan.
In het labyrint komt Jane Hector tegen, die hier al vele jaren opgesloten is. Violet komt Jane te hulp, ze is gestuurd door Winifred, maar vreemd genoeg is Violet een aantal jaren ouder geworden. De tijd binnen het labyrint verloopt anders dan in de werelden daarbuiten.
— Isolde

Het boek

*****

Doolhof der dimensies is een hardcover met een donkere, duistere cover, die goed past bij het verhaal. Het boek speelt zich grotendeels af binnen het Slot, het labyrint, en daar is geen daglicht.
Doolhof der dimensies heeft een flinke cliffhanger als einde en gelukkig is er een vervolg, Sleutel der zielen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Doolhof der dimensies is het debuut van Jeremy Lachlan. Hij heeft een spannend boek geschreven, dat moeilijk weg te leggen is. Het verhaal boeit en je wilt gewoon weten wat er in de volgende kamer of achter die deur gebeurt. Het verhaal kent veel lagen, is mysterieus en soms best ingewikkeld. Je moet in ieder geval goed je aandacht bij het boek houden om te begrijpen hoe alles in elkaar zit. De hoofdstukken zijn van een prima lengte en ook het woordgebruik is passend bij de leeftijdsgroep voor wie die boek bestemd is. Lachlan verzandt soms in (te) lange beschrijvingen, soms zijn die ook echt nodig om je een goede voorstelling te kunnen maken van hoe de situatie eruit ziet. Daarnaast is het Doolhof der dimensies zo boeiend, dat je hem de lange beschrijvingen vergeeft…
— Isolde

Passage uit het boek

‘Ik zou graag beweren dat Winifreds woorden zo weer van me af gleden, maar ik voel de onzichtbare draad – die nog steeds niet vastzit aan mijn vader – veranderen. Hij rafelt, hij vermenigvuldigt zich en transformeert tot iets anders. Een wirwar van draden die zich rond mijn enkels en polsen wikkelen en een lus rond mijn hals vormen, als in de knoop geraakte touwtjes van een marionet. Maar als het waar is wat ze zegt, misschien hebben die touwtjes er dan altijd al gezeten. Misschien is alles inderdaad een aanloop geweest naar dit moment.’

Voor wie is het boek?

Doolhof der dimensies is een jeugdboek, geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Het boek is geschikt voor zowel jongens als meisjes, die houden van een spannend, soms bloedstollend, avontuur in een wereld die heel anders is dan de onze.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Het is buiten slecht weer: het regent, het onweert en het stormt. Maar binnen is het droog en lekker warm. Kruip met een beker warme chocolademelk en je lievelingskoekjes op de bank om dit spannende avontuur te lezen.

414 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.