
Recensie: Julius Jaspers – Kerstbijbel
In Kerstbijbel van Julius Jaspers vind je meer dan tweehonderdvijftig recepten voor de kerstdagen. Geniet vooraf van ceviche van kabeljauw met gele biet, rosbief met mierikswortel en uienmarmelade of crèmesoep van aardpeer. Serveer selderijknol of zeebaars in zoutkorst, eend met sinaasappelsaus of een klassieke kerstrollade als showstopper op tafel met aardappeltorentjes of geroosterde pastinaak ernaast. Stoof eens konijn met pruimen en speculaas of maak hachee van wild zwijn. Sluit zoet af met Christmas pudding, citroen-meringuetaart of madeleines.
ISBN: 9789048875276 – Carrera Culinair – Aantal pagina’s: 496 – Kookboek
5 van de 5 sterren — Kaylee
Recensie in één zin
‘Kerstbijbel kan niet ontbreken wanneer je een kerstdiner gaat verzorgen.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Kerstbijbel is een ontzettend mooi kookboek met enorm veel uiteenlopende recepten. Zo kent het boek hoofdstukken vol recepten voor onder andere ontbijt, koude voorgerechten, groenten, vis, vegetarische gerechten, gevogelte en kalkoen, vlees, sauzen, taart, koekjes en dranken.
Wanneer je van koken houdt is dit boek een waar feest om door te bladeren. Er staan enorm veel leuke recepten in waarmee je tijdens het kerstdiner zeker indruk kan maken op je tafelgenoten. Favoriet bij mij is de ham met gekarameliseerde appel. Je plaatst plakjes appel over de ham waardoor dit er erg culinair uitziet. De smaken zijn goed, het is niet erg ingewikkeld om te maken en het gerecht past erg goed bij kerst.
Het boek kent ook een goed recept voor de klassieke kerstrollade, broccoli-crisps met Parmezaan en chocoladefondant met hazelnootpraliné. Met Kerstbijbel kun je een uitgebreid kerstdiner maken dat bestaat uit meerdere gangen, want het boek kent voor iedere gang ongetwijfeld een recept dat jou aanspreekt.
— Kaylee
Instructies
De instructies in Kerstbijbel zijn opgesomd en helder beschreven. Ook staat vermeld voor hoeveel personen het recept is, wat de bereidingstijd is en de ingrediënten staan duidelijk benoemd. Vereist het recept ook benodigdheden, dan staan deze ook genoemd.
Wel gebruiken sommige recepten vaktermen, dit vraagt wel wat kookervaring. Gelukkig is het boek zo uitgebreid, dat je vaak kunt kiezen uit een gemakkelijker of juist ingewikkelder recept.
Julius Jaspers geeft je ook tips voor een geslaagd kerstdiner, zoals boodschappen doen, drankjes en afcateren. Ook heeft hij een hoofdstuk gewijd aan keukengerei en ingrediënten. Daarnaast zijn er een aantal how-to’s opgenomen, zoals hoe je kip verdeelt, kalkoen vlindert en chocoladekrullen maakt. Julius heeft ook een hoofdstuk gemaakt voor derde kerstdag. Hier deelt hij recepten waarvoor je leftovers kunt gebruiken.
— Kaylee
Voor wie is dit boek?
Kerstbijbel is voor iedereen die graag kookt en wil uitpakken met het kerstdiner. In dit kookboek ga je sowieso inspiratie opdoen om er een fantastisch diner van te maken.
— Kaylee
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen