Recensie: Karin Lei – Dim Sum & dumplings

Recensie: Karin Lei – Dim Sum & dumplings


Dim sum is over de hele wereld geliefd en betekent in het Chinees ‘het hart raken’. Dit boek geeft recepten waarmee je zelf klassiekers als har gow (garnalendumplings), siu mai (gestoomde varkensdumplings) en xiaolongbao(soepdumplings) kunt maken.

Geniet van gefrituurde garnalenwontons met een crispy chilimayo, gebakken auberginedumplings, noedelsoep met wontons en char siu bao (gestoomde buns met gemarineerd varkensvlees) of probeer een van de minder bekende snacks als cheung fun (rijstnoedelrolletjes), of lo mai gai (kleefrijstballetjes met kipvulling). Bovendien biedt Dim Sum & Dumplings een keur aan kleine groente-, vlees- en visgerechtjes, basissauzen én informatie over de dim sum-cultuur, chinese ingrediënten, thee, keukengerei en technieken.

ISBN: 9789461432940  – Good Cook – Aantal pagina’s: 157 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ga met Dim Sum & Dumplings aan de slag en waan je in de Chinese keuken!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Wanneer je net als ik nog nooit dumplings hebt gemaakt, dan kan het boek nogal overweldigend zijn door de mooie foodcreaties in het boek. Omdat ik toch wat, voor mijn gevoel, gemakkelijker wilde beginnen, ben ik aan de slag gegaan met het recept voor gebakken boa’s. Het is eigenlijk een bolletje van deeg gevuld met groenten. Het maken van het deeg en de vulling is gemakkelijk en het dichtvouwen lijkt ook veel ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Het bakken van de pakketjes vraagt even wat aandacht qua temperatuur. Eenmaal gebakken en geproefd zijn de gebakken boa’s goedgekeurd!

Naast allerlei recepten voor dumplings en wontons kent Dim Sum & Dumplings ook lekkere recepten is zoals loempia’s en zoetigheden. Het recept voor aubergine met garnalen is ook zeker een aanrader.
— Kaylee

Instructies

*****

Dim Sum & Dimplings is een heel praktisch boek dat jou op gang helpt in de wereld van dumplings en wontons. Allereerst worden de meest gebruikte ingrediënten en kookgerei besproken. Daarnaast worden de verschillende vouwtechnieken heel duidelijk beschreven doormiddel van getekende plaatjes.

De meeste recepten hebben veel instructies met veel tekst. Toch is dit niet hinderlijk, de instructies zijn goed te volgen en duidelijk beschreven.

Ik vind het een heel uitgebreid kookboek. Je leert de basiskennis en gewoontes, zoals bijvoorbeeld de theegewoontes binnen de Chinese cultuur. Bij ieder recept staat een korte beschrijving van het gerecht, worden de ingrediënten voor de vulling en deeg duidelijke gespecificeerd en hebben veel recepten een toevoeging voor de voorbereiding. Leuk vind ik ook dat Karin Lei aanspoort tot het invriezen van de gerechten, hierover geeft ze ook extra tips.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Voor iedereen die zich thuis onder wil dompelen in de dim sum cultuur zou ik dit boek zeker aanraden.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

157 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.