Recensie: Krystal Marquis – De huwbare miljonairsdochter

Recensie: Krystal Marquis – De huwbare miljonairsdochter


Het is 1910. Ooit was William Davenport tot slaaf gemaakt, maar inmiddels heeft hij een immens imperium opgebouwd in Chicago. Het enige wat hij nu nog wil, is dat zijn dochters trouwen. Olivia is er klaar voor om haar plicht te vervullen, maar ontmoet dan een charismatische burgerrechtenactivist die niet binnen het plaatje van haar vader past. En haar zus Helen is geïnteresseerder in auto’s repareren dan in verliefd worden. Amy-Rose en Ruby hebben gelukkig meer aandacht voor de liefde, maar hun oog is gevallen op dezelfde man…

Omringd door rijkdom en eindeloze feesten proberen de Davenports hun weg te vinden in de wereld en in de liefde – zelfs waar dat niet de bedoeling is.

ISBN: 9789020548358 – Uitgeverij Zomer & Keuning – Aantal pagina’s: 368 – Historische fictie, roman, Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De huwbare miljonairsdochter is een sterk debuut over een enorm interessant onderwerp, waarbij je eigenlijk meteen door wil lezen in het volgende deel.’

Hoofdpersonages

*****

Olivia is de perfecte dochter die altijd precies weet wat ze tegen mensen moet zeggen. Wanneer haar ouders vinden dat het tijd is om te trouwen is ze maar wat blij om aan hun verwachtingen te voldoen. Dan komt Olivia per toeval terecht op een bijeenkomst voor burgerrechtenactivisten en komt ze erachter dat er zoveel is dat ze niet weet. En dan loopt er ook nog een enorm knappe burgerrechtenactivist rond die haar hart sneller laat kloppen.
Helen is het tegenovergestelde van haar zus. Ze denkt liever samen met broer John na over de toekomst van het Davenport-familiebedrijf dan over het vinden van de perfecte man. Alleen is een garage helemaal geen plek voor een dame en neemt niemand Helen echt serieus, behalve Oliva en John.
Amy-Rose werkt als dienstmeisje voor de familie Davenport, maar droomt eigenlijk al jaren van meer dan dat. Ze wil graag een kapsalon beginnen voor Zwarte vrouwen en heeft bijna genoeg gespaard om haar eigen zaak te beginnen.
Ruby is de beste vriendin van Olivia. Ruby’s vader wil graag de eerste Zwarte burgemeester van Chicago worden en voert campagne. De campagne kost heel veel geld en Ruby’s ouders willen dat ze met een rijke man trouwt. Alleen denkt Ruby zelf daar heel anders over.
— Frederique

Sfeer

*****

De huwbare miljonairsdochter is vanaf het begin meteen boeiend, maar heeft een heel gemoedelijke sfeer. De gebeurtenissen volgen elkaar snel en soepel op en je wil weten hoe het verhaal verdergaat. Het wordt nergens echt bloedstollend spannend en het einde is misschien een behoorlijke cliffhanger, maar dat hoort gewoon helemaal bij het genre.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Krystal Marquis zet met De huwbare miljonairsdochter een verfrissende combi neer van historische fictie, Zwarte representatie en romantiek. Het is een sterk geschreven boek dat lekker vlot wegleest, maar had op sommige punten stiekem iets meer diepgang mogen hebben.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Helen verstijfde, inwendig vloekend omdat ze zo in gedachten verzonken was geweest dat ze niet had gemerkt dat iemand naderde. Het had haar vader kunnen zijn of, erger nog, haar moeder. Emmeline Davenport vond roken iets voor de arbeidersklassen.
Ze draaide zich om naar de indringer.
Jacob Lawrence. De jongeman met wie Olivia bijna de hele avond had doorgebracht. Ze hadden elkaar kort gesproken voor het diner. Helen had meteen gezien dat hij lang en slank was en zijn houding was van iemand die alles kon hebben als hij er maar naar vroeg. Sterker nog, de kans leek groot dat hij binnenkort haar zus zou hebben.
Hij kwam naast haar staan. Maar niet te dichtbij. Hij tikte met een sigaret op een gegraveerd gouden sigarettendoosje en wachtte. ‘Zullen we iets afspreken?’ vroeg hij toen ze zich niet verroerde. Zijn stem klonk soepel en met een accent. ‘Ik zwijg als het graf over jouw aanwezigheid hier en jij deelt het vuurtje dat je daar hebt.’’

Leesvoorschrift

De huwbare miljonairsdochter vraagt eigenlijk om een uitgebreide high tea in een chique balzaal-setting. Als je dat niet hebt, zijn een grote pot thee en je meest fancy theekopje ook een goede optie.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.