Recensie: Lara Wierenga en Dirma Janse – Atlas van ons brein

Recensie: Lara Wierenga en Dirma Janse – Atlas van ons brein


Alles wat je denkt en doet, bij welk lied je huilt en zelfs van wie je houdt, wordt gestuurd door die grote machine in je hoofd: jouw brein. Onze hersenen blijven in vele opzichten een mysterie, maar we leren snel bij. In de Atlas van ons brein verzamelt Lara Wierenga alle recentste inzichten in de radartjes die je hersenen doen draaien. Dirma Janse brengt ze visueel tot leven.

ISBN: 9789401481724 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 255 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ga op visuele wijze door de intrigerende wereld van je brein.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Atlas van ons brein is een leuke gids door de wereld van ons brein. Het boek begint bij de basis, wat is je brein precies, hoe ziet dit eruit en hoe werkt het? Daarna gaat het dieper in op het brein van kinderen (van embryo tot pubers), het mannen- en het vrouwenbrein, intelligentie, creativiteit, studeren en de relatie tussen ons brein en muziek.

Eigenlijk alles wat je wilt weten over het brein staat wel benoemd in het boek. Soms is de uitleg wat theoretisch, maar de afbeeldingen ondersteunen dit. Het is ook een leuk boek om door te bladeren, je te laten fascineren over de afbeeldingen en de uitleg erbij te lezen. In mijn ogen hoef je dit boek niet van A tot Z te lezen, je kunt er prima doorheen bladeren en meer lezen over de onderwerpen die je aanspreken.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Lara Wierenga heeft een duidelijke schrijfstijl. Ze weet goed hoe ze zaken kan uitleggen zonder dit al te ingewikkeld te maken. Zoals ik hierboven al aangaf zijn sommige stukjes vrij theoretisch, deze vragen er wel om aandachtiger te lezen.

De afbeeldingen in het boek zijn absoluut de grootste toevoeging. Ze geven je een beeld van ons brein en voegen veel toe aan de teksten. Dit boek zou het prima doen wanneer je deze zichtbaar in huis legt, hij zal ongetwijfeld opgepakt worden om eens doorheen te bladeren en er zullen absoluut feitjes voorgelezen worden.
— Kaylee

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons brein. Sla het boek open, blader het door en je komt ongetwijfeld een thema tegen dat jou interesseert en waar je altijd al meer over hebt willen weten.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

255 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.