Recensie: Laura de Grave – Natuurlijk Oostenrijk

Recensie: Laura de Grave – Natuurlijk Oostenrijk


De Oostenrijkse keuken? Wat houdt dat in? Dat vroeg culinair journalist Laura de Grave zich ook af voordat ze op haar elektrische motor sprong om de regionale diversiteit in de negen deelstaten te proeven.

Tijdens haar roadtrip ontdekte ze de verrassende rijkdom van de Oostenrijkse keuken, van boer tot bord. Met ruim een kwart biologische landbouw loopt Oostenrijk voorop in de Europese Unie, en heeft in vele opzichten een op de natuur gebaseerde keuken waarin lokale specialiteiten centraal staan. Producenten en chefs bewerken deze producten tot traditionele, maar tegenwoordig ook moderne gerechten.

ISBN: 9789493095793 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 226 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In Natuurlijk Oostenrijk maakt de lezer kennis met de verrassende Oostenrijkse keuken, waarbij klassieke recepten worden gecombineerd met lokale, natuurlijke producten tot vernieuwende gerechten van hoge kwaliteit.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Natuurlijk Oostenrijk is eigenlijk niet alleen een kookboek, maar tegelijk ook echt een reis door Oostenrijk zelf. De gerechten die erin staan zijn dan ook gerechten die echt staan voor de regio waar ze vandaan komen. Daarom is het ook heel moeilijk om één favoriet gerecht te kiezen. De Tiroler Schlutzkrapfen (een soort Oostenrijkse pasta) zijn enorm lekker (ook al ging het een beetje mis), maar het recept is wel enorm bewerkelijk, en ook de Wiener Schnitzel is heerlijk.
— Frederique

Instructies

*****

De kookinstructies in Natuurlijk Oostenrijk zijn duidelijk en goed te volgen. Ook staat er heel veel informatie in over de regio waar het gerecht vandaan komt en wanneer het gerecht meestal gegeten wordt. Er worden er zelfs restaurants in de regio aangestipt. Dit alles met de meest prachtige foto’s die de Oostenrijkse sfeer goed over weten te brengen. Het enige minpuntje aan dit boek vind ik dat een groot aantal gerechten echt te uitgebreid is en een te lange bereidingstijd nodig heeft om hier op een gewone doordeweekse dag mee aan de slag te gaan.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Natuurlijk Oostenrijk is voor mensen die niet alleen een kookboek willen met gerechten, maar die ook de hele sfeer van het land willen proeven. Je moet wel al een redelijke kok zijn voordat je aan de gerechten begint, en ook de juiste keukenmachines in huis hebben.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

226 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.