
Recensie: Laura Verhulst – Bakken vol gevoel
Bakken vol gevoel nodigt je uit om het therapeutische effect van bakken te verkennen. Auteur Laura Verhulst beschrijft hoe bakken houvast biedt in goede en slechte tijden: van vreugdevolle momenten tot periodes van verdriet en verlies. Ze vindt troost in het ritme van deeg kneden en het zien rijzen van baksels in de oven. Maar evengoed slaat ze aan het bakken wanneer er iets te vieren valt. Of kanaliseert ze woede door een pannenkoek te flamberen.
Samen met therapeute Rebekka Rogiest, verkent ze vier emoties – vreugde, verdriet, woede en angst – die elk dienen als inspiratie voor een hoofdstuk. Met meer dan vijftig unieke, gluten-, lactose- en grotendeels suikervrije recepten nodigt dit boek je uit om je gevoelens toe te laten tijdens het bakken. Door in de keuken tijd te nemen voor jezelf, creëer je niet alleen iets lekkers, maar ontdek je ook het verband tussen bakken en mentaal welzijn.
ISBN: 9789493410275 – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – Aantal pagina’s: 173 – Kookboek
4 van de 5 sterren — Kaylee
Recensie in één zin
‘Bakken vol gevoel is geen standaardbakboek.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Zoals je hierboven al gelezen hebt, is Bakken vol gevoel geen standaardbak- of kookboek. Het boek begint met een introductie over de psychologische invloed van bakken. Welke effecten het op je kan hebben en wat bakken je kan leren. Laura Verhulst heeft dit gedeelte van het boek geschreven samen met therapeute Rebekka Rogiest.
De baksels in Bakken vol gevoel zijn niet vernieuwend, over het algemeen staan er vrij veel standaardbaksels in, zoals blauwe-bessenmuffins, bananenbrood, scones, cheesecake en pavlova. Laura besteedt in haar boek aandacht aan plantaardige en verantwoorde ingrediënten. Het onderscheidende van dit boek is dat alle recepten volledig vegan zijn, gecombineerd met het therapeutische aspect van bakken.
In het boek staat een recept voor lemon possets. Dit zijn uitgeholde citroenhelften gevuld met een citroenpudding. De pudding wordt gemaakt van zijden tofu, een tofusoort die meer water bevat en hierdoor zachter van structuur is. Een perfect ingrediënt voor een pudding.
De pudding is gemakkelijk te maken en is erg smaakvol en fris. Doordat je deze serveert in een uitgeholde citroen, ziet het er meteen origineel uit. Een aanrader om te maken tijdens de aankomende zomer.
— Kaylee
Instructies
De instructies in Bakken vol gevoel zijn duidelijk. Ze staan opgesomd en zijn over het algemeen niet al te lang. Bij ieder recept staat vermeld voor hoeveel porties of personen deze is en ook alle ingrediënten staan opgesomd. De instructies zijn voor iedereen toegankelijk.
Ik vind het leuk dat het boek opgedeeld is in hoofdstukken, namelijk vreugde, woede, verdriet en angst. Bij iedere emotie kun je toepasselijke recepten vinden. Daarnaast zijn in het boek reflecterende vragen opgenomen om je ervaringen in de keuken vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken. Ik vind het leuk dat dit refereert aan het therapeutische aspect van het boek. Het boek is erg kleurrijk, dus het zal je meteen opvrolijken wanneer je erdoorheen bladert.
— Kaylee
Voor wie is dit boek?
Bakken kan soms helpen wanneer je niet lekker in je vel zit. Heb je zo’n moment en wil je je gedachten verzetten in de keuken? Sla Bakken vol gevoel open en kies een recept dat je aanspreekt.
— Kaylee
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen