Recensie: Lianne Keemink – Je kan het (doen!)

Recensie: Lianne Keemink – Je kan het (doen!)


Dit boek is een liefdesbrief. Een liefdesbrief aan alle mensen die van alles willen doen, willen beginnen en willen aanpakken, maar zichzelf tegenhouden. Die zichzelf nog niet goed genoeg vinden en daarom naar niets doen of proberen.
Een liefdesbrief aan alle uitstellers, perfectionisten en twijfelaars.
Een liefdesbrief aan bureauzitters, gezinsmanagers, ondernemers en creatievelingen met zelftwijfel die zich makkelijk laten afleiden, en aan studenten die nog op zoek zijn naar wat voor hen werkt.
Aan iedereen die denkt dat falen permanent en persoonlijk is (in plaats van tijdelijk en leerzaam). Aan iedereen die soms blokkeert (en denkt dat daar geen oplossingen voor zijn).
Een liefdesbrief aan iedereen die mooie plannen heeft, klein of groot… Maar tegen wie ter aanmoediging nog een paar keer ‘je kan het’ en ‘doen!’  moet worden geroepen.

ISBN: 978900514553 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 270 – Informatief / zelfontwikkeling


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit boek zou door iedereen gelezen moeten worden, want het maakt je leven absoluut gemakkelijker!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Eerder las ik al het boek Dingen anders doen van Lianne Keemink. Dit boek vond ik al een eyeopener, maar Je kunt het (doen!) is geweldig! Liannes insteek van dit boek is dat je alles kan. Hierbij gaat ze verder in op onderwerpen zoals uitstelgedrag, geen motivatie hebben (of gewoon geen zin) en faalangst. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je jouw werk niet afkrijgt of je to-do lijst niet korter wordt en je hiervan stress krijgt. Ze laat je inzien dat je alles kan doen, als je maar aan de slag gaat. Ze geeft je allerlei tips en handvatten om te beginnen en wat de gevolgen zijn als je gewoon begint. Ik denk dat dit boek situaties beschrijft die iedereen absoluut herkent. Lees dit boek, ga simpelweg aan de slag en heb minder stress.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Lianne Keemink mag van mij nog wel tientallen boeken schrijven. Niet alleen is de inhoud van haar boeken waardevol, ik vind haar schrijfstijl ook geweldig. Ze weet je wetenschappelijke resultaten helder uit te leggen, geeft je goede voorbeelden en handvatten en weet je inzichten te geven. Dit alles combineert ze met eerlijkheid en een flinke dosis humor. Ik heb het boek binnen no-time uitgelezen en kan niet wachten op haar volgende boek.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Als je elke keer voor die ingebeelde hindernisbaan staat voordat je aan de slag gaat, dan is het helemaal niet gek dat de moed je al in de schoenen zinkt, je je omdraait en weer YouTube aanklikt. Die opgeworpen hindernisbaan stopt ons regelmatig van datgene doen wat we willen.
Maar geen zorgen. Ik heb een crew van gespierde filosofische overwegingen, een stoomroller en een hele vrachtwagen vol met asfalt. We transformeren die hindernisbaan in je brein in no time tot een snelweg waarover jij zo die actie in sjeest en dingen gaat doen.
We kunnen van ons hoofd ook iets maken wat zo veel mogelijk vóór ons werkt, in plaats van tegen ons.’

Voor wie is dit boek?

Je kan het (doen!) is eigenlijk geschikt voor iedereen. Ik denk dat iedereen wel eens kampt met uitstelgedrag, niet willen beginnen aan een taak door onzekerheid, faalangst of gewoon geen zin. Of aan een taak beginnen en deze vervolgens niet afmaken. Lees het boek, krijg inzichten en ga vervolgens met een andere mindset aan de slag.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

270 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.