Recensie: Lindsay Coutteau – My love for macarons

Recensie: Lindsay Coutteau – My love for macarons


Het luchtige schuimgebakje van eiwit en amandelpoeder met een romige vulling krijgt door Lindsay Coutteau een heel andere dimensie. Lindsay is geobsedeerd door macarons en bakt ze dan ook in zowat alle vormen, maten, geuren en kleuren.

In My love for macarons verklapt de auteur het geheim van de perfecte macaron en geeft ze 45 originele recepten voor macarons en macarontaarten.

ISBN: 9789401486811 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 122 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Macarons maken is een uitdaging, maar wel eentje die je met dit boek graag zult aangaan.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Lindsay Coutteau geeft het in haar voorwoord al aan: macarons zijn diva’s en ze kunnen tien keer lukken, om de elfde keer glorieus te mislukken.
In My love for Macarons staan drie methodes voor het maken van de koekjes: de Franse, de Italiaanse en de Zwitserse. Mijn dochter, de bakker van ons gezin, is begonnen met de Franse methode. Ze heeft kleurstof in poedervorm gebruikt om gele koekjes te krijgen. Voor de vulling heeft ze de roomkaasganache gekozen. Hier heeft ze voor de smaak nog wat lemon curd aan toegevoegd.
Macarons zijn inderdaad eigenzinnig, de eerste batch in de oven lukte uitstekend, de tweede ronde was niet stevig te krijgen. Maar niet getreurd, omdat dit geregeld gebeurt, heeft de auteur ook een handvol recepten met ‘macawrongs’ toegevoegd. De mislukte macarons wachten nu in de diepvries tot een geschikt moment om er rocky road mee te maken.
— Isolde

Instructies

*****

De recepten in My love for Macarons zijn duidelijk.
Na de lijst met ingrediënten, en eventueel benodigdheden zoals een bakmat en een spuitzak, volgt de werkwijze. Bij de recepten voor de klassiekers en de hartige macarons wordt bij de werkwijze de driedeling macarons, vulling en werkwijze gevolgd.

De recepten zijn goed te volgen. De tijd die je nodig hebt ontbreekt. Macarons maken is een bewerkelijke klus, dus je moet hier voldoende tijd voor reserveren.
Voor macarons heb je amandelpoeder nodig, dat zal niet iedereen standaard op voorraad hebben. De afgelopen zomer hebben wij amandelpoeder meegenomen uit Frankrijk, maar voor de volgende ronde zullen we amandelmeel in huis halen.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

My love for Macarons is geschikt voor wat gevorderde bakkers die een uitdaging niet uit de weg gaan en hier ook echt plezier in hebben. Daarnaast is het wel heel fijn als je zelf ook van macarons houdt of liefhebbers in je directe omgeving hebt.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

122 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.