Recensie: Mary Paulson-Ellis – De erfenis van Solomon Farthing

Recensie: Mary Paulson-Ellis – De erfenis van Solomon Farthing


Een oud-militair sterft helemaal alleen in Edinburgh. Hij had voor zover bekend geen familie meer en hij liet geen testament achter. Wel wordt er een lommerdbriefje gevonden tussen zijn bezittingen, en vijftigduizend pond in zijn begrafenispak. Erfenisjager Solomon Farthing wordt getipt over deze onverwachte schat. Om aanspraak te kunnen maken op een deel van de geldvondst moet hij op zoek gaan naar een levend familielid. Tijdens zijn onderzoek ontdekt Solomon een mysterie dat teruggaat naar 1918, naar een groep ingelegerde soldaten, een paar weken voor de wapenstilstand.

ISBN: 9789044363715 – The House of Books – Aantal pagina’s: 496 – Historische fictie, Roman


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De erfenis van Solomon Farthing is een fascinerend mysterie waarbij het verleden onlosmakelijk is verbonden met het heden.’

Hoofdpersonages

*****

Solomon Farthing is een erfenisjager met wisselend succes. Hij is er niet al te best aan toe, hij heeft overal schulden, onder andere bij Freddy Dodds, en voelt zich een mislukkeling. Wanneer inspecteur Franklin hem op het spoor zet van de erfenis van Thomas Methven, als dank voor een eerder bewezen dienst aan haar, lijkt voor Solomon het tij te zijn gekeerd.
De gestorven Thomas Methven lijkt op zijn beurt ook onlosmakelijk verbonden met de grootvader van Solomon, Godfrey Farthing, en diens diensttijd ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.
— Frederique

Sfeer

*****

De erfenis van Solomon Farthing heeft een raadselachtige sfeer die je niet snel loslaat. Het beroep erfenisjager en de zoektocht van Solomon Farthing die daarbij komt kijken is fascinerend. De afwisseling met meerdere flashbacks naar verschillende gebeurtenissen in het verleden van Godfrey Farthing maken de sfeer nog vreemder. Kortom, je wilt de antwoorden weten: aan wie behoort de erfenis toe en wat is er nou precies in het verleden gebeurd?
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Het verhaal in De erfenis van Solomon Farthing komt in het begin wat langzaam op gang. Pas na een aantal hoofdstukken, ongeveer na de eerste flashbacks, weet het verhaal je te grijpen. Echter als het boek van Mary Paulson-Ellis je eenmaal in zijn greep heeft laat het je niet meer los.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Ook in de voornaamste ruimte van het pandjeshuis zag alles er nog net zo uit als vijfenveertig jaar geleden. Het bordjes met OPEN aan de binnenkant van de deur. De houten toonbank met een inzet van groen laken. De bel die ooit had gewaarschuwd dat er klanten waren.
Ding.
Ding.
Ding.
De glazen vitrinekast waarin zijn grootvader zijn kostbaarste spullen had bewaard, stond nog altijd aan het einde van de toonbank, maar ook die was inmiddels leeg. Verdwenen waren de polshorloges en zilveren sigarettenkokers, de ringen met edelstenen, waarvan de flonkering door de winkel danste wanneer Solomon ze naar het licht hield. Het bloedrood van de robijnen. Een regenboog aan kleuren bij opalen. Het stralend groen van smaragden, als van algen in een rivier. Zelfs een pistool had ooit tot de inventaris behoord, ingelegd met parelmoer. Een damespistool, had zijn grootvader het genoemd. Na vijfenveertig jaar kon Solomon het koele metaal nog altijd op zijn hand voelen.’

Leesvoorschrift

De erfenis van Solomon Farthing kan je echt overal lezen, het is zo intrigerend dat werkelijk niets je af kan leiden. Toch raad ik een bank en een kop thee aan, voor het optimale comfort tijdens het lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

496 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.