Recensie: Mateo Zielonka – De Pastaman

Recensie: Mateo Zielonka – De Pastaman


Mateo Zielonka is bekend als ‘De Pastaman’. Hij trakteert zijn Instagramvolgers op de spectaculairste, origineelste pasta die zij ooit gezien hebben. Gestreept, gestippeld, rood, groen, zwart en in elke denkbare vorm. Mateo’s creaties zijn een droom voor iedere pastaliefhebber.

In dit boek onthult Mateo voor het eerst hoe je zijn mooie creaties zelf kunt maken. Hij begint met klassiek goudgeel deeg, legt uit hoe je alle vormen en kleureffecten maakt – van stippen tot strepen (met natuurlijke ingrediënten), lasagnevellen en pappardelle, ravioli, tortellini en andere fantastische gevulde pasta’s – en sluit af met 40 recepten voor heerlijke sauzen en pastamaaltijden.

Of je nu voor het eerst pasta gaat maken of dat al jaren doet, laat je inspireren door de beste en creëer je eigen originele kunstvormen van pasta.

ISBN: 9789045222615 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 158 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Pasta maken was nog nooit zo leuk met de pastakunst van Mateo Zielonka.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

De Pastaman kent recepten met zo’n beetje alle soorten pasta die je je maar kunt bedenken (zelfs soorten waar ik zelf nog nooit van gehoord heb). Er staan recepten in voor onder andere lasagne, tagliatelle, ravioli, tortellini en pappardelle. Sommige recepten zijn wat meer culinair dan de andere. Zo staat er bijvoorbeeld een recept voor pappardelle met paddenstoelen en zeewier of met kippenlevers en prei, maar ook een recept voor een romige pompoensaus of gestoofde tomatensaus.

Zelf ben ik aan de slag met de citroen-walnoot tagliatelle. Ik heb zelf het deeg gemaakt volgens de instructies uit het boek en heb hierbij een pastamachine gebruikt. Het is dan vrij gemakkelijk, maar alsnog is het best een tijdrovend klusje om dit te maken. De saus is ook heel simpel om te maken, verrassend vond ik wel dat je de citroenen moet bakken. Uiteindelijk staat er een heerlijk bordje pasta op tafel die door de combinatie van citroen en walnoot echt heerlijk is! Een absolute aanrader om te eten tijdens een warme zomeravond.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in De Pastaman zijn duidelijk en heel gemakkelijk te volgen. Het boek begint met recepten voor het deeg. Daarna volgen er per pastasoort enkele recepten. Wat ik wel jammer vind, is dat niet bij ieder recept een foto van het gerecht staat. Ik vind het leuk wanneer ik ga koken om het eindresultaat alvast te bekijken.

Naast de recepten tref je ook een hoofdstuk aan over hoe je pasta kookt, hoe je deze het beste kunt invriezen, hoe je deeg uit moet rollen en lees je iets over de verschillende ingrediënten en het keukengerei. Uiteraard is er ook een hoofdstuk gewijd aan het maken van de kleurrijke pasta waar Mateo Zielonka om bekend staat. Het maken van deze pasta vereist wat geduld en oefening, maar wanneer je het onder de knie hebt zet je de allerleukste pasta op tafel.

Bij ieder recept staat duidelijk vermeld welke ingrediënten er nodig zijn en voor hoeveel personen het recept is. Soms staat er nog bij vermeld hoe je het recept vegan kunt maken.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

De Pastaman is voor iedereen die pasta wil maken. Je vindt recepten terug voor alle soorten pasta. Voor de geoefende pastamakers staan er ook hele leuke recepten in voor de meest kunstige pasta met strepen en stippen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

158 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.